Otkup pšenice ovogodišnjeg roda pod strogom kontrolom

Bez autora
Jul 19 2010

Poljoprivredna inspekcija Generalnog inspektorata nastavlja praćenje otkupa merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda prema uspostavljenom modelu dežurstva i koordinacije rada. U saopštenju Ministarstva poljoprivrede , šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije se navodi da aktivnosti koje sprovodi ova inspekcija na kontroli i praćenju otkupa merkantilne pšenice roda 2010. godine daju prve pozitivne rezultate u smislu preventivnog delovanja. Na približno 240 registrovanih otkupnih mesta prisutne su 22 poljoprivredne savetodavne službe koje su obavile 992 kontrole, dok je poljoprivredna inspekcija Generalnog inspektorata izvršila 311 kontrola kod skladištara. Na osnovu paralelno uporedivih uzoraka konstatovano je da su razlike između utvrđenih vrednosti kvaliteta od strane kontrolnih kuća i poljoprivrednih stručnih službi zanemarljive, odnosno proizvođači nisu bili na šteti.

Otkup pšenice ovogodišnjeg roda pod strogom kontrolomPoljoprivredna inspekcija Generalnog inspektorata nastavlja praćenje otkupa merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda prema uspostavljenom modelu dežurstva i koordinacije rada.

U saopštenju Ministarstva poljoprivrede , šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije se navodi da aktivnosti koje sprovodi ova inspekcija na kontroli i praćenju otkupa merkantilne pšenice roda 2010. godine daju prve pozitivne rezultate u smislu preventivnog delovanja.

Na približno 240 registrovanih otkupnih mesta prisutne su 22 poljoprivredne savetodavne službe koje su obavile 992 kontrole, dok je poljoprivredna inspekcija Generalnog inspektorata izvršila 311 kontrola kod skladištara.

Na osnovu paralelno uporedivih uzoraka konstatovano je da su razlike između utvrđenih vrednosti kvaliteta od strane kontrolnih kuća i poljoprivrednih stručnih službi zanemarljive, odnosno proizvođači nisu bili na šteti.

Svi oni koji smatraju da su oštećeni, imaju primedbe, reklamacije ili su primetili neku nepravilnost prilikom otkupa mogu da se obrate poljoprivrednoj inspekciji na brojeve telefona 064/881-86-31, 064/ 881-86-21 i 064/881-84-38.

Kontrolu otkupnih mesta obavljaju, u cilju provere kvaliteta, skladištari, kao i kontrolne kuće koje su angažovali skladištari.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik