Otvorena najmodernija hladnjača u regionu u Čelarevu

Bez autora
Sep 08 2010

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić simboličnim pritiskom na dugme, otvorio je danas vrata Ultra Low Oxygen hladnjače, najmoderniju u regionu, u voćnjaku Delta Agrar Grupe u Čelarevu. ULO je najsavremeniji sistem za održavanje svežine jabuka, a u izgradnju hladnjače kapaciteta 6.000 tona uloženo je 10 miliona evra. Budućnost naše poljoprivrede je u povećanju proizvodnje intenzivnih kultura, odnosno poljoprivredne grane poput voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva treba da budu što više zastupljene. Zahvaljujući otvaranju hladnjača hiljade poljoprivrednih proizvođača mogu da razvijaju svoju proizvodnju. Takođe, poljoprivreda je mesto gde imamo skoro neograničenu mogućnost zapošljavanja. Srbija treba da se okrene poljoprivrednim granama koje obezbeđuju više prihoda i veći izvoz proizvoda. Srbija je zemlja u regionu koja najviše podrške pruža malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima...

Otvorena najmodernija hladnjača u regionu u ČelarevuPredsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić simboličnim pritiskom na dugme, otvorio je danas vrata Ultra Low Oxygen hladnjače, najmoderniju u regionu, u voćnjaku Delta Agrar Grupe u Čelarevu.

ULO je najsavremeniji sistem za održavanje svežine jabuka, a  u izgradnju hladnjače kapaciteta 6.000 tona uloženo je 10 miliona evra.

Budućnost naše poljoprivrede je u povećanju proizvodnje intenzivnih kultura, odnosno poljoprivredne grane poput voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva treba da budu što više zastupljene. Zahvaljujući otvaranju hladnjača hiljade poljoprivrednih proizvođača mogu da razvijaju svoju proizvodnju.

Takođe, poljoprivreda je mesto gde imamo skoro neograničenu mogućnost zapošljavanja.

Srbija treba da se okrene poljoprivrednim granama koje obezbeđuju više prihoda i veći izvoz proizvoda. Srbija je zemlja u regionu koja najviše podrške pruža malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima. U oblasti voćarstva i vinogradarstva u gazdinstvima koja imaju do deset hiljada hektara država pokriva kompletne troškove nabavke sadnica u voćarstvu, i 30-50 posto troškova opreme, a ostatak kroz veoma povoljne kreditne linije.

Pokrajinska Vlada je u poslednje dve i po godine izdvojila 28 milijardi za poljoprivrednu proizvodnju i insistira na onoj vrsti proizvodnje koja donosi prihod, ali iziskuje i više rada i sredstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik