Slaba ponuda šljiva i breskvi

Bez autora
Nov 09 2010

Proteklog meseca na pijačnim tezgama u Srbiji su, kada je reč o voću, dominirale jabuke, kruške, mandarine, kao i crne i bele sorte grožda, dok je znatno slabija bila ponuda šljive, breskve i nektarine. Najčešća prodajna cena jabuka na kvantaškim pijacama iznosila je od 35 do 42 dinara po kilogramu, dok je na zelenim pijacama dominirala cena od 60 dinara, kao i u septembru. Najčešća cena krušaka bila je 100 dinara za kilogram, što je za 20 dinara više nego u septembru. Veleprodajna cena belih i crnih stonih sorti grožđa varirala je od 70 dinara na kvantašima, do 80 dinara po kilogramu na zelenim pijacama. U oktobru je nastavljen trend slabe ponude oraha, pa je i dominantna cena "skočila" na zelenim pijacama za čitavih 200 dinara i dostigla nivo od 700 dinara po kilogramu.

Slaba ponuda šljiva i breskviProteklog meseca na pijačnim tezgama u Srbiji su, kada je reč o voću, dominirale jabuke, kruške, mandarine, kao i crne i bele sorte grožda, dok je znatno slabija bila ponuda šljive, breskve i nektarine, objavljeno je u biltenu "Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije" (STIPS).

Najčešća prodajna cena jabuka na kvantaškim pijacama iznosila je od 35 do 42 dinara po kilogramu, dok je na zelenim pijacama dominirala cena od 60 dinara, kao i u septembru.
 
Najčešća cena krušaka bila je 100 dinara za kilogram, što je za 20 dinara više nego u septembru.
 
Veleprodajna cena belih i crnih stonih sorti grožđa varirala je od 70 dinara na kvantašima, do 80 dinara po kilogramu na zelenim pijacama.
 
U oktobru je nastavljen trend slabe ponude oraha, pa je i dominantna cena "skočila" na zelenim pijacama za čitavih 200 dinara i dostigla nivo od 700 dinara po kilogramu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik