Srpsko voće u Rusiji na ceni

Bez autora
Nov 14 2010

U prodavnicama trgovinske mreže "Kopejka" godišnje se proda oko 4 hiljade tona voća iz Srbije. Najviše se prodaju jabuke svih vrsta, na drugom mestu su breskve i šljive i to je ono što Srbije može da ponudi u količinama koje mogu da zadovolje potrebe lanca prodavnica "Kopejka". Maloprodajna mreža Kopejke ima 650 prodavnica, koje rade kao diskonti, sa nižim cenom i manjim asortimanom proizvoda. Nalaze se u Moskvi, Moskovskoj oblasti i centralnoj Rusiji. U Kopejkinim prodavnicama dnevno kupuje 800 hiljada ljudi. Kopejka ima dobru saradnju sa jednim od dobavljača srpske robe kompanjom Delta fud, a proširenje plasmana srpske robe zavisi isključivo od ponude, odnosno mogućnosti da Srbija zadovolji potražnju i uslove isporuke. Kopejka je raspoložena i po višoj ceni plati jabuke iz Srbije, ako je kvalitet zadovoljavajući, odnosno da može duže da stoji u prodavnicama, bez gubljenja na kvalitetu i težini, bez specijalnih uslova skladištenja.

Srpsko voće u Rusiji na ceniZamenik generalnog direktora ruske trgovinske mreže "Kopejka" Jurij Kuklinski izjavio da se u prodavnicama tog lanca godišnje proda oko 4 hiljade tona voća iz Srbije.

"Najviše se prodaju jabuke svih vrsta, na drugom mestu su breskve i šljive i to je ono što Srbije može da ponudi u količinama koje mogu da zadovolje potrebe lanca prodavnica 'Kopejka'", rekao je on u razgovru sa novinarima iz Srbije.

Maloprodajna mreža Kopejke ima 650 prodavnica, koje rade kao diskonti, sa nižim cenom i manjim asortimanom proizvoda. Nalaze se u Moskvi, Moskovskoj oblasti i centralnoj Rusiji. U Kopejkinim prodavnicama dnevno kupuje 800 hiljada ljudi.

Ističući da Kopejka ima dobru saradnju sa jednim od dobavljača srpske robe kompanjom Delta fud, Kuklinski je ocenio da proširenje plasmana srpske robe zavisi isključivo od ponude, odnosno mogućnosti da Srbija zadovolji potražnju i uslove isporuke.

"Kopejka je raspoložena i da po višoj ceni plati jabuke iz Srbije, ako je kvalitet zadovoljavajući, odnosno da može duže da stoji u prodavnicama, bez gubljenja na kvalitetu i težini, bez specijalnih uslova skladištenja", rekao je on,

Navodeći da Kopejka kupuje oko 50 tona jabuka iz Srbije, Kuklinski je dodao da od srpske robe ta kompanija prodaje i testenine, grašak i konzervirani kukuruz.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik