Sufinanciranje otkupa grožđa

Bez autora
Sep 23 2010

Kooperanti Đakovačkih vina prošli su tjedan prosvjedovali tražeći da otkupna cijena grožđa bude na razini prošlogodišnje cijene od tri kune za kilogram grožđa na bazi 17% šećera. Nakon razgovora, odustali su od zahtjeva te su prihvatili novi cjenik Uprave Đakovačkih vina, odnosno Kutjeva u čijem sastavu Vina djeluju. Prema njemu je kilogram grožđa 3 kune, ali na bazi 19% šećera. Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić tada je rekao kako je Ministarstvo spremno sufinancirati otkup uz zaštićenu cijenu za kvalitetne sorte od tri kune na bazi 19% šećera, odnosno 83 eksela. Svaki dodatni eksel plaćao bi se pet lipa, a svaki eksel manje snizio bi cijenu za pet lipa. Ministarstvo bi sudjelovalo u cijeni s 0,60 kuna. Ministarstvo je taj prijedlog pripremilo za današnju sjednicu Vlade. Prema tim izračunima otkupilo bi se 30.000 tona grožđa, što bi Ministarstvo sufinanciralo s 18 milijuna kuna.

Sufinanciranje otkupa grožđaKooperanti Đakovačkih vina prošli su tjedan prosvjedovali tražeći da otkupna cijena grožđa bude na razini prošlogodišnje cijene od tri kune za kilogram grožđa na bazi 17% šećera.

Nakon razgovora, odustali su od zahtjeva te su prihvatili novi cjenik Uprave Đakovačkih vina, odnosno Kutjeva u čijem sastavu Vina djeluju. Prema njemu je kilogram grožđa 3 kune, ali na bazi 19% šećera.

Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić tada je rekao kako je Ministarstvo spremno sufinancirati otkup uz zaštićenu cijenu za kvalitetne sorte od tri kune na bazi 19% šećera, odnosno 83 eksela. Svaki dodatni eksel plaćao bi se pet lipa, a svaki eksel manje snizio bi cijenu za pet lipa. Ministarstvo bi sudjelovalo u cijeni s 0,60 kuna.

Ministarstvo je taj prijedlog pripremilo za današnju sjednicu Vlade. Prema tim izračunima otkupilo bi se 30.000 tona grožđa, što bi, dodaje Pavić, Ministarstvo sufinanciralo s 18 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik