U Estoniji potpisan Memorandum o saradnji

Bez autora
Oct 05 2010

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, dr Saša Dragin boraveći u Republici Estoniji potpisao je Memorandum o saradnji između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede Republike Estonije. Cilj ovog memorandum je unapređenje ekonomskih i naučnih odnosa u oblasti poljoprivrede, kao i proširenje saradnje u agro-industrijskom sektoru. Memorandumom su se obe strane saglasile da će u buduće sprovoditi zajedničke aktivnosti u projektima Evropske zajednice koji se odnose institucionalnih twinning projekata u cilju ubrzavanja primene pravnih tekovina Evropske unije u srpskom poljoprivrednom sektoru. Obe strane su se saglasile i oko mogućih ulaganja u proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda gde se, uz marketing i infrastrukuru, koristi moderna tehnologija, kako bi se pomoglo postojećim preduzećima koja posluju u ovom sektoru i osnovala nova zajednička preduzeća...

U Estoniji potpisan Memorandum o saradnjiMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, dr Saša Dragin boraveći u Republici Estoniji potpisao je Memorandum o saradnji između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede Republike Estonije.

Cilj ovog memorandum je unapređenje ekonomskih i naučnih odnosa u oblasti poljoprivrede, kao i proširenje saradnje u agro-industrijskom sektoru.

Memorandumom su se obe strane saglasile da će u buduće sprovoditi zajedničke aktivnosti u projektima Evropske zajednice koji se odnose institucionalnih twinning projekata u cilju  ubrzavanja primene pravnih tekovina Evropske unije u srpskom poljoprivrednom sektoru. Obe strane su se saglasile i oko mogućih ulaganja u proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda gde se, uz marketing i infrastrukuru, koristi moderna tehnologija, kako bi se pomoglo postojećim preduzećima koja posluju u ovom sektoru i osnovala nova zajednička preduzeća.

Takođe, cilj ovog memoranduma je i da se podstaknu predstavnici iz agrobiznisa obe zemlje da razmotre mogućnosti poslovanja i povećanja razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik