U šećerani uskoro početak prerade repe

Bez autora
Oct 25 2010

U Fabrici šećera u Bijeljini kampanja prerade počeće tek kada se steknu uslovi, odnosno kada na lageru budu dopremljene dovoljne količine repe od bar 15 000 tona. Fabrika ne može krenuti sa trenutnih 9 000 tona, koliko im je do danas stiglo, jer dnevno režu 4.000 tona. Imaju malih poteškoća na carini, ali ipak, očekuju da će u ovoj sedmici uspjeti započeti preradu. U Fabrici šećera radi se po 12 časova dnevno, često i vikendima, te je trenutno zaposleno 240 radnika. Na posao su pozvani svi bivši radnici, jer im je većinski vlasnik, banjalučki "Agrokop", odobrio da prioritno zapošljavaju bivše radnike Šećerane. Bijeljinska "Šećerana", jedina u BiH, nakon punih 18 godina zastoja u proizvodnji, planira da u ovogodišnjoj kapmapnji preradi 200 000 tona šećerne repe.

U šećerani uskoro početak prerade repeU Fabrici šećera u Bijeljini kampanja prerade počeće tek kada se steknu uslovi, odnosno kada na lageru budu dopremljene dovoljne količine repe od bar 15 000 tona, izjavio je Srni pomoćnik direktora za tehničke poslove Rade Rakić.

"Fabrika ne može krenuti sa trenutnih 9 000 tona, koliko nam je do danas stiglo, jer dnevno režemo 4 000 tona. Imamo malih poteškoća na carini, ali ipak, očekujemo da ćemo u ovoj sedmici uspjeti započeti preradu", rekao je Rakić.

On je dodao da se u Fabrici šećera radi po 12 časova dnevno, često i vikendima, te da je trenutno zaposleno 240 radnika.

"Na posao su pozvani svi bivši radnici, jer nam je većinski vlasnik, banjalučki "Agrokop", odobrio da prioritno zapošljavamo bivše radnike Šećerane", rekao je Rakić.

Bijeljinska "Šećerana", jedina u BiH, nakon punih 18 godina zastoja u proizvodnji, planira da u ovogodišnjoj kapmapnji preradi 200 000 tona šećerne repe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik