USAID podržava razvoj mlekarstva u Šumadiji

Bez autora
Aug 26 2010

U kragujevačkoj mlekari "Mladost" danas je potpisan Sporazum o realizaciji programa unapređenja i razvoja mlekarstva u Šumadiji koji pokreće Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta Agrobiznis. U Projekat održivog mlekarstva biće uloženo 130.000 dolara, a cilj je da se uspostavi dugoročan razvoj mlekarstva u Šumadiji. Američka vlada podržava sektor poljoprivrede u Srbiji jer smatra da su upravo tu velike mogućnosti za zapošljavanje i celokupni razvoj ekonomije. Prema potpisanom sporazumu, na farmi mlekare "Kuč" u Lapovu biće organizovan trening centar za 30-ak najboljih farmera iz Šumadije. Stočari će dobiti i pomoć za modernizaciju farmi, a proći će i niz teorijskih i praktičnih obuka koje će im omogućiti da povećaju količine i kvalitet mleka koje isporučuju...

USAID podržava razvoj mlekarstva u ŠumadijiU kragujevačkoj mlekari "Mladost" danas je potpisan Sporazum o realizaciji programa unapređenja i razvoja mlekarstva u Šumadiji koji pokreće Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta Agrobiznis.

U Projekat održivog mlekarstva biće uloženo 130.000 dolara, a cilj je da se uspostavi dugoročan razvoj mlekarstva u Šumadiji.

Sporazum su potpisali ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Meri Vorlik, pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović, direktor mlekare "Mladost" Goran Tadić, vlasnik mlekare "Kuč" Jezdimir Kuč i predstavnik Centra za informisanje Dušan Obradović.

"Američka vlada podržava sektor poljoprivrede u Srbiji jer smatra da su upravo tu velike mogućnosti za zapošljavanje i celokupni razvoj ekonomije", rekla je Vorlikova.

Prema potpisanom sporazumu, na farmi mlekare "Kuč" u Lapovu biće organizovan trening centar za 30-ak najboljih farmera iz Šumadije.

Stočari će dobiti i pomoć za modernizaciju farmi, a proći će i niz teorijskih i praktičnih obuka koje će im omogućiti da povećaju količine i kvalitet mleka koje isporučuju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik