Završeno vađenje šećerne repe u Sremu

Bez autora
Nov 14 2010

U Sremskom okrugu završeno je vađenje šećerne repe, koja je proletos zasejana na 12,5 hiljada hektara. Proizvedeno je 650 hiljada tona "slatkog korena", dok se digestija kretala u proseku od 15 do 16 odsto. Najbolji prinosi ostvareni su u staropazovačkoj opštini, gde je ta industrijska biljka proletos zasejana na 3744 hektara.Ostvaren je prosečan hektarski prinos od 55,7 tona. Više od 90 odsto proizvedene sirovine biće prerađeno u Fabrici šećera "Donji Srem" iz Pećinaca, koja se nalazi u većinskom vlasništvu kompanije "Sunoko"...

Završeno vađenje šećerne repe u SremuU Sremskom okrugu završeno je vađenje šećerne repe, koja je proletos zasejana na 12,5 hiljada hektara, potvrđeno je u Regionalnoj privrednoj komori čije sedište se nalazi u Sremskoj Mitrovici.

Proizvedeno je 650 hiljada tona "slatkog korena", dok se digestija kretala u proseku od 15 do 16 odsto.

Najbolji prinosi ostvareni su u staropazovačkoj opštini, gde je ta industrijska biljka proletos zasejana na 3744 hektara. Ostvaren je prosečan hektarski prinos od 55,7 tona.

Više od 90 odsto proizvedene sirovine biće prerađeno u Fabrici šećera "Donji Srem" iz Pećinaca, koja se nalazi u većinskom vlasništvu kompanije "Sunoko".

U Regionalnoj privrednoj komori procenjuju da je šećerna repa iz Srema, proizvedena na površini od 300 hektara, isporučena hrvatskim šećeranama zbog bolje otkupne cene.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik