Surčin uskoro dobija još jednu fabriku za preradu hrane

Bez autora
Jun 07 2021

Grad Beograd je završio izgradnju državnog puta Boljevci–Obrenovac, dužine 7,3 kilometra. Vrednost ovih radova je 151 milion dinara, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Pink.

– Grade se obilaznice oko Beograda, auto-putevi i druge važne saobraćajnice, ali ne zaboravljamo ni manje puteve koji ne spadaju u prvu kategoriju, kao što je ovaj koji povezuje Surčin i Obrenovac. Ovaj put je posebno značajan za đake iz Surčina koji pohađaju obrenovačke srednje škole – rekao je Vesić.

On je dodao da je Grad Beograd uredio trg u naselju Boljevci, a da se sada uređuju i trgovi u Dobanovcima i Jakovu.

– Završena je rekonstrukcija vrtića u centru Surčina za 300 mališana, kao i u Boljevcima za oko 100 najmlađih. Izgradili smo fiskulturne sale u Bečmenu i Boljevicma, radimo ambulantu u Petrovčiću, uredili smo sale u domovima kulture u Dobanovcima, Boljevcima i Jakovu, a narednih dana raspisuje se tender za izgradnju fiskulturne sale u Dobanovcima. Na kraju, Surčin brzo dobija još jednu fabriku za preradu hrane – rekao je Vesić.

Vesić je rekao da je Grad Beograd raspisao tender za izgradnju kanalizacione mreže u naselju Miljakovac u gradskoj opštini Rakovica, napomenuvši da vrednost radova iznosi oko 110 miliona dinara.

– Gradimo više od pet kilometara kanalizacije samo u prvoj fazi, što sam obećao građanima prošle godine kada smo razgovarali o problemima naselja. Pored toga, pre nekoliko meseci određen je izvođač koji će projektovati i izgraditi novi vrtić u ovom naselju – jedan od onih iz projekta Grada Beograda pod nazivom „25 vrtića za tri godine” – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

On je podsetio da je istovremeno počela prva faza – izgradnja sekundarne kanalizacione mreže, dužine pet kilometara, u naselju Međulužje u gradskoj opštini Mladenovac.  

– Kada se završi izgradnja ove kanalizacije, biće priključena na postrojenje za preradu otpadnih voda koje ovih dana završavamo i u kome će se prerađivati otpadne vode koje će se u čistom obliku vraćati u prirodu. Za drugu fazu sekundarne kanalizacije u Međulužju, dužine 2,5 kilometara, tender raspisujemo do kraja juna a radovi počinju na jesen – rekao je Vesić.

On je precizirao da je ukupna vrednost svih radova u naselju Međulužje više od 180 miliona dinara i dodao da će se i u Mladenovcu izgraditi novi vrtić prema projektu Grada „25 vrtića za tri godine”.

Vesić je rekao da je Grad u petak raspisao tender za izgradnju Železničke ulice u Lazarevcu, uz napomenu da se centralni trg u Lazarevcu uređuje kako bi bio završen za Dan opštine Lazarevac 28. juna, kao i da će početkom jula biti raspisan tender za izgradnju vodovodne mreže u naseljima Arapovac i Mirosaljcima u Lazarevcu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik