"Del" prodavao defektne računare

Bez autora
Jul 01 2010

Američka informatička kompanija "Del" je u periodu između 2003. i 2005. godine prodala oko 12 miliona defektnih računara. "Njujork tajms" je došao do tih podataka pristupivši delovima dokumentacije sa procesa koji je 2007. godine protiv "Dela" pokrenula kompanija koja je kupovala uređaje te američke firme.Dokumenti koji su upravo objavljeni u javnosti pokazuju da su zaposleni u "Delu" znali da su računari skloni kvaru. Radi se o profesionalnim računarima iz palete "optipleks", glavnim "Delovim" proizvodima, koji se dobro prodaju kako malim i srednjim preduzećima, tako i velikim distributivnim lancima poput "Vol Marta", pa čak i vladinim administrativnim službama.

"Del" prodavao defektne računareAmerička informatička kompanija "Del" je u periodu između 2003. i 2005. godine prodala oko 12 miliona defektnih računara, objavio je američki dnevnik "Njujork tajms".

"Njujork tajms" je došao do tih podataka pristupivši delovima dokumentacije sa procesa koji je 2007. godine protiv "Dela" pokrenula kompanija koja je kupovala uređaje te američke firme.

Dokumenti koji su upravo objavljeni u javnosti pokazuju da su zaposleni u "Delu" znali da su računari skloni kvaru, piše "Njujork tajms".

Radi se, kako je objavio list, o profesionalnim računarima iz palete "optipleks", glavnim "Delovim" proizvodima, koji se dobro prodaju kako malim i srednjim preduzećima, tako i velikim distributivnim lancima poput "Vol Marta", pa čak i vladinim administrativnim službama.

Fabrička greška na tim računarima je vezana za kondenzatore ugrađene u matične ploče računara.

Istraživanje koje je sproveo "Del" pokazalo je da ti kondenzatori mogu da izazovu probleme u 97 odsto slučajeva tokom perioda od tri godine, piše "Njujork tajms", citirajući delove iz dokumentacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik