Ejser i Asus rade zajedno na novom tablet kompjuteru

Bez autora
Mar 30 2010

Tajvanske kompanije Ejser (Acer Inc.) i Asus (AsusTek Computer Inc) zajednički rade na novom tablet kompjuteru koji će biti konkurencija nedavno predstavljenom Eplovom (Apple) ajpedu (iPad).Asus i Ejser koji je, po proizvodnji računara, treća po veličini kompanija u svetu, već proizvode desetak modela tablet računara za druge firme, ali će ovo biti prvi put da zajednički rade na takvom kompjuteru. Očekuje se da će novi tablet biti predstavljen na Kompjuteks šouu (Computex Show) koji se održava od 1. do 5. juna u Tajpeju.

Ejser i Asus rade zajedno na novom tablet kompjuteruTajvanske kompanije Ejser (Acer Inc.) i Asus (AsusTek Computer Inc) zajednički rade na novom tablet kompjuteru koji će biti konkurencija nedavno predstavljenom Eplovom (Apple) ajpedu (iPad).

Asus i Ejser koji je, po proizvodnji računara, treća po veličini kompanija u svetu, već proizvode desetak modela tablet računara za druge firme, ali će ovo biti prvi put da zajednički rade na takvom kompjuteru.

Očekuje se da će novi tablet biti predstavljen na Kompjuteks šouu (Computex Show) koji se održava od 1. do 5. juna u Tajpeju. Zvaničnici u Ejseru i Asusu nisu želeli da komentarišu informaciju, ali je tajvanski list Ekonomik dejli njuz (Economic Daily News) objavio, pozivajuću se na izvore u tim kompanijama, da će cena novog tableta biti ispod 400 američkih dolara.

Epl će u subotu početi prodaju svog prvog tablet računara po cenama od 499 do 699 dolara, u zavisnosti od hardverskih karakteristika. Očekuje se da bi tržište tablet računara do 2012. godine moglo da dostigne 50 miliona korisnika u svetu.

Tablet računari imaju ekran veličine osam do 10 inča, a koristi se dodirom ekrana, bez upotrebe tastatura i miša. Takvi računari namenjeni su korisnicima koji provode mnogo vremena na internetu, koriste društvene mreže i Jutjub (YouTube).

U zavisnosti od hardverskih karakteristika, na tablet računarima mogući su i gledanje filmova u visokoj rezoluciji i obrada fotografija, a za brži unos teksta moguće je bežično ih povezati sa tastaturom i mišem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik