Ericsson potpisao u Kini ugovore vredne 1,8 milijardi dolara

Bez autora
Mar 29 2010

Švedski proizvođač opreme za mobilnu telefoniju Ericsson je potpisao sporazume vredne 1,8 milijardi dolara (1,3 milijardi evra) s kineskim operaterima China Mobile i China Unicom. Ericsson je potpisao milijardu dolara vredan sporazum o isporuci mreže i tehnologije za pristup radijskim frekvencijama kompaniji China Mobile, koja je najvećaj svetska telekomunikacijska kompanija po broju pretplatnika.Nova tehnologija povećaće kapacitet mreže kompanije i uključiće je u takozvanu IP mrežu. Takođe, Ericsson je potpisao 800 miliona dolara vredan sporazum o dostavljanju brže mreže treće generacije drugoj kineskoj mobilnoj kompaniji China Unicom...

Ericsson potpisao u Kini ugovore vredne 1,8 milijardi dolaraŠvedski proizvođač opreme za mobilnu telefoniju Ericsson je potpisao sporazume vredne 1,8 milijardi dolara (1,3 milijardi evra) s kineskim operaterima China Mobile i China Unicom.

Ericsson je potpisao milijardu dolara vredan sporazum o isporuci mreže i tehnologije za pristup radijskim frekvencijama kompaniji China Mobile, koja je najvećaj svetska telekomunikacijska kompanija po broju pretplatnika.

Nova tehnologija povećaće kapacitet mreže kompanije i uključiće je u takozvanu IP mrežu.

Takođe, Ericsson je potpisao 800 miliona dolara vredan sporazum o dostavljanju brže mreže treće generacije drugoh kineskoj mobilnoj kompaniji China Unicom.

Oba sporazuma biće realizovana ove godine.

Prema saopštenju, s potencijalnom korisničkom bazom od 1,3 milijarde ljudi, telekomunikacijski operateri sada preduzimaju korake kako bi dodatno proširili i povećali kinesku komunikacijsku infrastrukturu i povezane usluge.

Kina je prošle godine imala 747 miliona mobilnih pretplatnika, što je 106 miliona više nego u predhodnoj godini, a tržište iz godine u godinu raste.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik