Ford vraća dugove

Bez autora
Jul 01 2010

Američki proizvođač automobila “Ford” otplatiće četiri milijarde dolara svog ogromnog duga, koji je 31. marta iznosio 34 milijarde dolara.Kompanija će isplatiti 3,8 milijardi dolara u gotovini fondu “Udruženje radnika autoindustrije”, koji podmiruje troškove lečenja penzionisanim radnicima iz tog sektora. Takođe, “Ford” će isplatiti 255 miliona dolara na ime dividendi za povlašćene hartija od vrednosti, čija je isplata bila odložena jer se ta kompanija borila da izađe iz finansijskih problema.

Ford vraća dugoveAmerički proizvođač automobila “Ford” otplatiće četiri milijarde dolara svog ogromnog duga, koji je 31. marta iznosio 34 milijarde dolara.

Kompanija će isplatiti 3,8 milijardi dolara u gotovini fondu “Udruženje radnika autoindustrije”, koji podmiruje troškove lečenja penzionisanim radnicima iz tog sektora.

Takođe, “Ford” će isplatiti 255 miliona dolara na ime dividendi za povlašćene hartija od vrednosti, čija je isplata bila odložena jer se ta kompanija borila da izađe iz finansijskih problema.

U kompaniji ističu da najavljena isplata ukazuje da njihovi planovi reorganizacije daju rezultata.

Ta kompanija je pozajmila više od 23 milijarde dolara da bi izbegla bankrot i prebrodila recesiju, ali je u poslednje vreme počela da beleži rast prodaje i ostvaruje profit.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik