"Intel" preuzima "Mekafi"

Bez autora
Aug 19 2010

Američki proizvođač čipova "Intel" je danas saopštio da je dogovorio preuzimanje proizvođača antivirusnih softvera "Mekafi" za 7,68 milijardi dolara, ili 48 dolara po akciji.Ta cena po akciji kompanije "Mekafi" je 60 odsto veća u odnosu na vrednost koje su te deonice imale sinoć po okončanju trgovanja na berzi hartija od vrednosti u Njujorku, gde su vredele 29,93 dolara: Pošto je danas objavljena vest o preuzimanju, akcije su skočile za čak 58 odsto, na 47,42 dolara.

"Intel" preuzima "Mekafi"Američki proizvođač čipova "Intel" je danas saopštio da je dogovorio preuzimanje proizvođača antivirusnih softvera "Mekafi" za 7,68 milijardi dolara, ili 48 dolara po akciji.

Ta cena po akciji kompanije "Mekafi" je 60 odsto veća u odnosu na vrednost koje su te deonice imale sinoć po okončanju trgovanja na berzi hartija od vrednosti u Njujorku, gde su vredele 29,93 dolara: Pošto je danas objavljena vest o preuzimanju, akcije su skočile za čak 58 odsto, na 47,42 dolara, prenela je agencija AP.

Firma "Intel", sa sedištem u Kaliforniji, saopštila je da dogovor o preuzimanju potvrđuje da "bezbednost predstavlja osnovnu komponentu korišćenja računara za pretraživanje interneta".

Preuzimanje su jednoglasno podržali odbori direktora obe kompanije, a da bi dogovor bio realizovan potrebno je još odobrenje akcionara firme "Mekafi", kao i dozvola američkih regulatornih organa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik