"Japan Airlines" otpušta 16 000 zaposlenih

Bez autora
Sep 01 2010

"Japan Airlines" predstavio je danas plan o restrukturisanju nakon što je proglasio bankrot 19. januara. Japanska avio-kompanija namerava da smanji broj zaposlenih za više od 16 000, ukine neprofitabilne domaće i inostrane linije i smanji broj aviona u svojoj floti za 103.Jedan deo radnika otići će u prevremenu penziju, a pojedini će ostati zaposleni u manjim delovima kompanije koji će biti prodati. "Japan Airlines" posluje u sastavu alijanse koju čine još "American Airlines" i "British Airways".

"Japan Airlines" otpušta 16 000 zaposlenih"Japan Airlines" predstavio je danas plan o restrukturisanju nakon što je proglasio bankrot 19. januara.

Japanska avio-kompanija namerava da smanji broj zaposlenih za više od 16 000, ukine neprofitabilne domaće i inostrane linije i smanji broj aviona u svojoj floti za 103.

Jedan deo radnika otići će u prevremenu penziju, a pojedini će ostati zaposleni u manjim delovima kompanije koji će biti prodati.

"Japan Airlines" posluje u sastavu alijanse koju čine još "American Airlines" i "British Airways".

Poput ostalih svetskih avio-kompanija, japanska kompanija teško je pogođena padom broja putnika u vreme globalne ekonomske krize i sve oštrije konkurencije na domaćem tržištu.

Kompanija je krajem prošle godine imala 48 714 zaposlenih, a namerava da do kraja godine u radnom odnosu zadrži 32 600 ljudi.

Restrukturisanje je usklađeno sa proglašavanjem bankrota zbog duga većeg od 25 milijardi dolara i primanjem finansijske pomoći od države.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik