MOL među 12 najboljih naftnih kompanija po održivom razvoju

Bez autora
Sep 13 2010

MOL grupa je prva i jedina kompanija iz regiona koja je uključena u svetski indeks o održivom razvoju Dau Džons (Dow Jones Sustainability World Index) i od 112 naftnih kompanija, koje su ove godine uključene u to ocenjivanje, uvrštena je u 12 najboljih.Pri analizi kompanija, ocenjuje se 2.500 najvećih svetskih kompanija, odabranih iz globalnog berzanskog indeksa Dau Džons, a zatim se deset odsto najbolje plasiranih, biraju kao kompanije sa najodrživijim poslovanjem.

MOL među 12 najboljih naftnih kompanija po održivom razvojuMOL grupa je prva i jedina kompanija iz regiona koja je uključena u svetski indeks o održivom razvoju Dau Džons (Dow Jones Sustainability World Index) i od 112 naftnih kompanija, koje su ove godine uključene u to ocenjivanje, uvrštena je u 12 najboljih.

Pri analizi kompanija, ocenjuje se 2.500 najvećih svetskih kompanija, odabranih iz globalnog berzanskog indeksa Dau Džons, a zatim se deset odsto najbolje plasiranih, biraju kao kompanije sa najodrživijim poslovanjem.

Ove godine 112 naftnih kompanija uključeno je u proces ocenjivanja, a MOL grupa je uvrštena u 12 najboljih.

- Priznanje "MOL Grupi", kao jednoj od najodrživijih kompanija u naftnoj i gasnoj industriji, rezultat je dugotrajne posvećenosti ekološkoj i društvenoj odgovornosti - ističe se u saopštenju te kompanije.

MOL Grupa se, kako se navodi, fokusirala na dugoročnu ekonomsku održivost kao strateško pitanje, vodeći računa o društvenim i ekološkim vrednostima od suštinskog značaja za sektor, poput klimatskih promena, transparentnosti, ili zdravlja i bezbednost na radu.

Ta naftno-gasna grupacija je uključena u svetski indeks o održivom razvoju na osnovu procene švajcarske kompanije SAM (Sustainable Ašet Management), koja je vodeća kompanija specijalizovana za globalne korporativne analize.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik