"Nokija" prelazi na operativni sistem "MeeGo"

Bez autora
Jul 04 2010

Finski proizvođač mobilnih telefona "Nokija" napušta operativni sistem "Simbijan" i prelazi na program "MeeGo" koji je razvio zajedno s "Intelom". Radi se o sistemu koji će se naći u svim "pametnim" telefonima iz serije "N"."Nokija N8" će biti poslednji "pametni" telefon iz serije 'N" pod "Simbijanom", dok će budući telefoni iz te serije usvojiti "MeeGo". Prema najnovijim podacima istraživačke kompanije "KomSkor" za Evropu, "Simbijan" je i dalje najveći operativni sistem sa 33,1 milion uređaja u koje je instaliran.

"Nokija" prelazi na operativni sistem "MeeGo"Finski proizvođač mobilnih telefona "Nokija" napušta operativni sistem "Simbijan" i prelazi na program "MeeGo" koji je razvio zajedno s "Intelom", preneli su francuski elektronski mediji.

Radi se o sistemu koji će se naći u svim "pametnim" telefonima iz serije "N".

"Nokija N8" će biti poslednji "pametni" telefon iz serije 'N" pod "Simbijanom", dok će budući telefoni iz te serije usvojiti "MeeGo".

Prema najnovijim podacima istraživačke kompanije "KomSkor" za Evropu, "Simbijan" je i dalje najveći operativni sistem sa 33,1 milion uređaja u koje je instaliran.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik