Ograničena količina goriva teretnjacima koji ulaze u Grčku

Bez autora
Jun 08 2010

Grčka je počela da ograničava količinu nafte u rezervoarima kamiona i hladnjača koji ulaze na njenu teritoriju, i to na 200 litara za teretna vozila i 150 litara za hladnjače. Količinu goriva u kamionima i autobusima grčki carinici proveravaće na svim graničnim prelazima, a za svaki prekobrojni litar plaćaće se kazna od pola evra po litru.Prevoznici na graničnom prelazu Bogorodica na makedonsko-grčkoj granici kažu da će im to znatno poskupeti transport. Takođe, treba da praračunavaju koliko im goriva treba do granice sa Grčkom i koliko novca treba da nose za kupovinu goriva kad izađu iz Makedonije.

Ograničena količina goriva teretnjacima koji ulaze u GrčkuGrčka je počela da ograničava količinu nafte u rezervoarima kamiona i hladnjača koji ulaze na njenu teritoriju, i to na 200 litara za teretna vozila i 150 litara za hladnjače.

Količinu goriva u kamionima i autobusima grčki carinici proveravaće na svim graničnim prelazima, a za svaki prekobrojni litar plaćaće se kazna od pola evra po litru.

Kako prenose makedonski mediji, prevoznici na graničnom prelazu Bogorodica na makedonsko-grčkoj granici kažu da će im to znatno poskupeti transport. Takođe, treba da praračunavaju koliko im goriva treba do granice sa Grčkom i koliko novca treba da nose za kupovinu goriva kad izađu iz Makedonije.

Mediji preciziraju da je cilj pomenute mere da se pospeši prodaja goriva u Grčkoj.

Dizel se trenutno u Grčkoj prodaje po ceni od 1,31 evra po litru, super je 1,56 evra, a za bezolovni benzin treba izdvojiti 1,52 evra za litar.

Maloprodajna cena eurosupera od 95 oktana u Makedoniji je 68 denara (1,1 evra) za litar, a eurosupera od 98 oktana 69,5 denara (1,13 evra) za litar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik