Profit Majkrosofta 4,5 mlrd. dolara

Bez autora
Jul 26 2010

Američki računarski gigant Majkrosoft je saopštio da je u proteklom tromesečju ostvario rast profita od 48 odsto, na 4,52 milijarde dolara. Time su premašena očekivanja, ali je rast vrednoisti akcija ipak izostao u nedostatku značajnijih pokazatelja oporavka globalne tražnje u sektoru tehnologije.U četvrtom kvartalu tekuće fiskalne godine Majkrosoft je ostvario profit od 4,52 milijarde dolara prema 3,04 milijarde dolara iz istog perioda lani. Istovremeno su prihodi tog najvećeg svetskog proizvođača softvera porasli 22 odsto, na 16,04 milijarde dolara, što je premašilo prognozu analitičara od 15,27 milijardi dolara

Profit Majkrosofta 4,5 mlrd. dolaraAmerički računarski gigant Majkrosoft je saopštio da je u proteklom tromesečju ostvario rast profita od 48 odsto, na 4,52 milijarde dolara.

Time su premašena očekivanja, ali je rast vrednoisti akcija ipak izostao u nedostatku značajnijih pokazatelja oporavka globalne tražnje u sektoru tehnologije.

U saopštenju se navodi da je u četvrtom kvartalu tekuće fiskalne godine Majkrosoft ostvario profit od 4,52 milijarde dolara prema 3,04 milijarde dolara iz istog perioda lani.

Istovremeno su prihodi tog najvećeg svetskog proizvođača softvera porasli 22 odsto, na 16,04 milijarde dolara, što je premašilo prognozu analitičara od 15,27 milijardi dolara.

Majkrosoft je takođe objavio podatak da je prodao 175 miliona licenci za novi operativni sistem "Vindouz 7" od njegovog puštanja u prodaju prošle godine. Podaci o rastu globalne prodaje računara u poslednjem tromesečju od 22,4 odsto ukazuju na to da je dalja prognoza poslovanja Majkrosoft dobra.

Vrednost akcija te kompanije se trenutno kreće oko 25,80 dolara, što je otprilike jednako nivou od pre pet godina, ali su one u proteklih 12 meseci oslabile 15 odsto prema padu kompozitnog indeksa Nasdak od tek jedan odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik