Raiffeisen International i RZB duplo uvećali profit

Bez autora
Aug 31 2010

Raiffeisen International i Raiffeisen Zentralbank Österreich (RZB) grupacija uvećali su svoje polugodišnje profite više nego dvostruko, tako da profit Raiffaisen Internationala u prvih šest meseci ove godine iznosi 171 milion evra naspram prošlogodišnjih 78 miliona.Profit RZB grupacije povećan za 139 odsto, odnosno na 402 miliona, u odnosu na 168 miliona evra u prvih šest meseci prošle godine. Planovi spajanja u Raiffeisen Bank International u potpunosti idu svojim tokom...

Raiffeisen International i RZB duplo uvećali profitRaiffeisen International i Raiffeisen Zentralbank Österreich (RZB) grupacija uvećali su svoje polugodišnje profite više nego dvostruko, tako da profit Raiffaisen Internationala u prvih šest meseci ove godine iznosi 171 milion evra naspram prošlogodišnjih 78 miliona.

Profit RZB grupacije povećan za 139 odsto, odnosno na 402 miliona, u odnosu na 168 miliona evra u prvih šest meseci prošle godine, saopšteno je iz te bankarske grupacije.

“Planovi spajanja u Raiffeisen Bank International u potpunosti idu svojim tokom. Odobrenje za spajanje dato na godišnjoj skupštini RZB-a i Raiffeisen International početkom jula predstavlja poslednji interni korak u procesu pripajanja. U trećem kvartalu, spajanje će biti podneto za upis u privredni registar, dok se očekuje da će realizacija upisa spajanja i upisa Raiffeisen Bank International u privredni registar biti izvršena u četvrtom kvartalu, sa retroaktivnim važenjem od 1. januara 2010. godine”, navedeno je u saopštenju.

"Uz razvoj pozitivnih rezultata u prvoj polovini godine, učinili smo odlučne korake u realizaciji spajanja koje će kao rezultat imati Raiffeisen bank international - RBI, izjavio je predsednik Raiffeisen internationala i nominovani predsednik RBI Herbert Štepic.

RZB je centralna institucija austrijske Raiffeisen bankarske grupacije, najveće bankarske grupacije u zemlji. Vodeća je korporativna i investiciona banka u Austriji, a svojim matičnim tržištem smatra i region centralne i istočne Evrope.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik