Reno vraća državi pola milijarde evra

Bez autora
Jun 16 2010

Francuska kompanija Reno (Renault) najavila je da će vratiti 500 miliona evra duga državi pre kraja 2010. godine, uprkos finansijskim teškoćama. Cilj kompanije je da pozajmicu vrati skupa sa kompanijom Peugeot-Citroen (PSA).Početkom 2009. godine Renault i PSA dobili su od vlade u Parizu kredit od tri milijarde evra zbog finansijske krize i posrtanja autokompanija u periodu recesije kada je došlo do pada prodaje kola. Kompanije koje su dobile kredit bile su obavezne da garantuju da neće ukidati radna mesta niti zatvarati pogone u Francuskoj.

Reno vraća državi pola milijarde evraFrancuska kompanija Reno (Renault) najavila je da će vratiti 500 miliona evra duga državi pre kraja 2010. godine, uprkos finansijskim teškoćama.

Izvršni direktor kompanije Renault Karlos Gon je rekao da je cilj kompanije da pozajmicu vrati skupa sa kompanijom Peugeot-Citroen (PSA).

Početkom 2009. godine Renault i PSA dobili su od vlade u Parizu kredit od tri milijarde evra zbog finansijske krize i posrtanja autokompanija u periodu recesije kada je došlo do pada prodaje kola.

Kompanije koje su dobile kredit bile su obavezne da garantuju da neće ukidati radna mesta niti zatvarati pogone u Francuskoj.

Renault je objavio gubitak u 2009. godini od 2,7 milijarde evra, ali direktor Gon veruje da će kompanija ponovo početi da posluje sa profitom do 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik