"Soni" rešava problem pregravanja računara "Vaio"

Bez autora
Jul 02 2010

Japanski elektronski gigant "Soni" zatražio je od vlasnika prenosivih računara "vaio", kojih ima oko 535.000 u svetu, da preuzmu posebni program koji treba da otkloni probleme vezane za pregrevanje tih uređaja. Prema informacijama koje je objavio "Soni", softverski sistem koji reguliše temperaturu može da izazove pregrevanje uređaja i njegovo deformisanje.Taj problem se, međutim, rešava instaliranjem unutrašnjeg programa BIOS koga korisnici mogu sami da preuzmu. Oni koji nisu toliko stručni mogu to da učine kod prodavaca uređaja te kompanije.

"Soni" rešava problem pregravanja računara "Vaio"Japanski elektronski gigant "Soni" zatražio je od vlasnika prenosivih računara "vaio", kojih ima oko 535.000 u svetu, da preuzmu posebni program koji treba da otkloni probleme vezane za pregrevanje tih uređaja.

Prema informacijama koje je objavio "Soni", softverski sistem koji reguliše temperaturu može da izazove pregrevanje uređaja i njegovo deformisanje. U "Soniju" su saopštili da se taj problem, međutim, rešava instaliranjem unutrašnjeg programa BIOS koga korisnici mogu sami da preuzmu. Oni koji nisu toliko stručni mogu to da učine kod prodavaca uređaja te kompanije. Problemom su pogođeni vlasnici 535.000 uređaja "vaio" iz serija F i C u svetu, među kojima 52.000 u Japanu, objavio je "Soni".

U japanskoj kompaniji su priznali da su informisani o 39 slučajeva prevelikog pregrevanja uređaja i njihovog deformisanja, ali da nijedan korisnik nije povređen, prenele su svetske agencije. Komisija za bezbednost potrošačkih proizvoda u SAD-u je navela da je 233.000 računara prodatih u toj zemlji između januara i aprila obuhvaćeno "dobrovoljnim povlačenjem" na koje se "Soni" odlučio u konsultaciji sa Komisijom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik