Strani direktori zarađuju najviše

Bez autora
Jun 23 2010

Generalni direktor Nisan Motora Karlos Gosn obavestio je danas akcionare da je dobio 9,5 miliona dolara kao godišnju platu, što je najnovije takvo otkriće u nizu koji je pokrenut ove godine u Japanu.Prema novim propisima vlade, kojima je cilj povećanje transparentnosti korporacija, japanske kompanije moraju da obaveste o plati rukovodilaca koji godišnje dobijaju 100 miliona jena (milion dolara) ili više. Gosn kaže da je primio 890 miliona jena, ili oko 9,5 miliona dolara, za prošlu poslovnu godinu, i nije ulazio u pojedinosti kao što je nagrada u akcijama.

Strani direktori zarađuju najvišeGeneralni direktor Nisan Motora Karlos Gosn obavestio je danas akcionare da je dobio 9,5 miliona dolara kao godišnju platu, što je najnovije takvo otkriće u nizu koji je pokrenut ove godine u Japanu.

Prema novim propisima vlade, kojima je cilj povećanje transparentnosti korporacija, japanske kompanije moraju da obaveste o plati rukovodilaca koji godišnje dobijaju 100 miliona jena (milion dolara) ili više.

Gosn kaže da je primio 890 miliona jena, ili oko 9,5 miliona dolara, za prošlu poslovnu godinu, i nije ulazio u pojedinosti kao što je nagrada u akcijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik