Suzuki gradi novu fabriku u Indiji

Bez autora
Sep 07 2010

Japanski proizvođač automobila Suzuki Motor Corp. planira gradnju novog postrojenja za sastavljanje automobila nedaleko od glavnog grada Indije New Delhija kako bi udovoljio rastu potražnje u toj zemlji. Maruti Suzuki India Ltd. planira u Manesaru, gde već ima jedno postrojenje, da sagradi novu fabriku koja bi trebala da počne sa radom tokom 2013. godine.Cena gradnje Suzukijeve treće fabrike u Manesaru iznosiće 356 milijuna dolara. Fabrika će imati proizvodni kapacitet od 250.000 vozila godišnje, čime će se Suzukijeva godišnja proizvodnja u Indiji povećati na 1,7 miliona vozila.

Suzuki gradi novu fabriku u IndijiJapanski proizvođač automobila Suzuki Motor Corp. planira gradnju novog postrojenja za sastavljanje automobila nedaleko od glavnog grada Indije New Delhija kako bi udovoljio rastu potražnje u toj zemlji.

Maruti Suzuki India Ltd. planira u Manesaru, gde već ima jedno postrojenje, da sagradi novu fabriku koja bi trebala da počne sa radom tokom 2013. godine.

Cena gradnje Suzukijeve treće fabrike u Manesaru iznosiće 356 milijuna dolara. Fabrika će imati proizvodni kapacitet od 250.000 vozila godišnje, čime će se Suzukijeva godišnja proizvodnja u Indiji povećati na 1,7 miliona vozila.

Suzuki je među prvim stranim kompanijama koje su zakoračile na indijsko tržište automobila i na njemu ima dominantnu poziciju s tržišnim udelom od gotovo 50 posto.

Kompanija je 2007. u Manesaru sagradila fabriku za sastavljanje automobila godišnjeg kapaciteta od 300.000 vozila.

U novoj fabrici, koja se gradi na istom mestu, proizvodiće se popularni modeli Alto i Wagon R.

Suzuki gotovo dve trećine dobiti ostvaruje u Indiji, a najnovijim potezom planira dodatno da ojača  vodeću poziciju na ključnom indijskom tržištu, te će ostvarenu dobit usmeriti na širenje poslovanja na drugim tržištima, poput Evrope i ostatka Azije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik