Švajcarci naplaćuju nacionalizaciju

Bez autora
Sep 13 2010

Proizvođač cementa iz Švajcarske "Holcim", koji ima pogone i u Srbiji, saopštio je da je pristao da od Venecuele dobije kompenzaciju od 650 miliona dolara za nacionalizaciju svoje filijale u toj južnoameričkoj državi. Sporazum sklopljen sa Venecuelom podrazumeva i obustavu arbitražnog postupka pred međunarodnim sudom."Holcim" je već dobio prvu ratu odštete od Venecuele u iznosu od 260 miliona dolara, a očekuju da će preostalih 390 miliona dolara dobiti u četiri jednake godišnje rate.

Švajcarci naplaćuju nacionalizacijuŠvajcarski proizvođač cementa "Holcim" dobiće od Venecuele 650 miliona dolara kao kompenzaciju zbog nacionalizovanja filijale te grupacije u Venecueli.

Proizvođač cementa iz Švajcarske "Holcim", koji ima pogone i u Srbiji, saopštio je da je pristao da od Venecuele dobije kompenzaciju od 650 miliona dolara za nacionalizaciju svoje filijale u toj južnoameričkoj državi.

U saopštenju grupacije "Holcim" se navodi da sporazum sklopljen sa Venecuelom podrazumeva i obustavu arbitražnog postupka pred međunarodnim sudom, prenela je agencija AP.

"Holcim" je već dobio prvu ratu odštete od Venecuele u iznosu od 260 miliona dolara, a očekuju da će preostalih 390 miliona dolara dobiti u četiri jednake godišnje rate, saopštila je švajcarska kompanija.

Venecuela je prošle godine nacionalizovala lokalne filijale francuskog proizvođača cementa "Lafarža", meksičkog "Semeksa" i "Holcima".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik