Usvojen statut preduzeća za izgradnju "Južnog toka"

Bez autora
Jun 07 2010

Rusija i Grčka usvojile su statut zajedničkog preduzeća za realizaciju projekta izgradnje gasovoda "Južni tok" na grčkoj teritoriji. Dokument su u Moskvi potpisali generalni direktor "Gasprom eksporta" Aleksandar Medvedev i predsednik grčke kompanije DESFA Georgios Paparsenos.Zajednička firma osnovaće se na peritetnim principima i u najskorije vreme će se pokrenuti procedura za njenu registraciju u Grčkoj. Na sednici mešovite rusko-grčke komisije za ekonomsku, industrisku i naučno-tehničku saradnju zamenik grčkog ministra inostranih poslova Spiros Kuvelis kazao je da njegova zemlja računa na produžavanje ugovora o isporuci ruskog gasa posle 2016. godine.

Usvojen statut preduzeća za izgradnju "Južnog toka"Rusija i Grčka usvojile su statut zajedničkog preduzeća za realizaciju projekta izgradnje gasovoda "Južni tok" na grčkoj teritoriji.

Dokument su u Moskvi potpisali generalni direktor "Gasprom eksporta" Aleksandar Medvedev i predsednik grčke kompanije DESFA Georgios Paparsenos.

Zajednička firma osnovaće se na peritetnim principima i u najskorije vreme će se pokrenuti procedura za njenu registraciju u Grčkoj, prenosi agencija RIA Novosti.

Na sednici mešovite rusko-grčke komisije za ekonomsku, industrisku i naučno-tehničku saradnju zamenik grčkog ministra inostranih poslova Spiros Kuvelis kazao je da njegova zemlja računa na produžavanje ugovora o isporuci ruskog gasa posle 2016. godine.

- Računamo na produženje gasnog ugovora, koji ističe 2016. godine - kazao je on.

Ruski ministar za saobraćaj i kopredsednik mešovite komisije Igor Levitin kazao je da je Rusija sa svoje strane spremna da razmotri pitanje sklapanja novog ugovora za izvoz gasa u Grčku posle 2016. godine.

- Rusija je zainteresovana za alternativne objekte umesto nerealizovanog projekta izgradnje hidroelektrane na reci Ahelos u Grčkoj - kazao je on i dodao da se razmatra i dugoročno ustupanje konzorcijumu "Gasporm eksport" i grčke firme "Prometeus Gas S.A" određene količine gasa, koje isporučuju "Gasprom" i kompanija DEPA.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik