Više od 40 odsto firmi u Bugarskoj ima samo jednog radnika

Bez autora
Aug 02 2010

U Bugarskoj je tokom 2008. godine bilo aktivno 271.272 firme, od kojih 111.918 nisu imale nijednog službenika, podaci su državnog Zavoda za statistiku. Drugim rečima, te godine više od 40 odsto bugarskih firmi nisu imale zaposlene radnike, odnosno činili su ih samo vlasnici.Od ukupnog broja registrovanih firmi u njih 38,8 procenata bilo je zaposleno od jednog do četiri radnika. U grupi "10 i više zaposlenih" bilo je 10,6 odsto aktivnih preduzeća koja su obezbeđivala posao za 74 procenata svih zaposlenih radnika u Bugarskoj...

Više od 40 odsto firmi u Bugarskoj ima samo jednog radnikaU Bugarskoj je tokom 2008. godine bilo aktivno 271.272 firme, od kojih 111.918 nisu imale nijednog službenika, podaci su državnog Zavoda za statistiku.

Drugim rečima, te godine više od 40 odsto bugarskih firmi nisu imale zaposlene radnike, odnosno činili su ih samo vlasnici. Od ukupnog broja registrovanih firmi u njih 38,8 procenata bilo je zaposleno od jednog do četiri radnika.

U grupi "10 i više zaposlenih" bilo je 10,6 odsto aktivnih preduzeća koja su obezbeđivala posao za 74 procenata svih zaposlenih radnika u Bugarskoj.

Prema najnovijim statističkim pokazateljima, koje je objavila sofijska agencija Mediapol, petina svih aktivnih kompanija tokom 2008. formirana je iste te godine. Najviše registrovanih preduzeća bilo je u sektoru trgovine, remonte automobila i motocikala.

Statistika pokazuje da najduže traju preduzeća iz oblasti prerađivačke industrije, koja se i retko formiraju, dok se najbrže gase firme i agencije koje se bave prodajom nekretnina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik