U američkim kompanijama u Srbiji radi oko 8.000 ljudi i taj broj će se neprekidno povećavati. Upravo su mladi ljudi u Srbiji prava riznica, koji će svojim znanjem i sposobnostima doprineti brzom prosperitetu zemlje. Studentska organizacije EESREC želi da studentima i diplomcima Univerziteta u Novom Sadu ukaže na mogućnosti zapošljavanja i razvoja karijere u kompanijama koje posluju u Srbiji. U vreme privredne krize najveći problem je zapošljavanje, pa pokrajinska administracija veliku pažnju posvećuje otvaranju radnih mesta.
Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik izjavila danas u Novom Sadu da u američkim kompanijama u Srbiji radi oko 8.000 ljudi i da će se taj broj neprekidno povećavati.
"U Beogradu sam tek oko mesec dana, a moji prvi utisci o Srbiji su izuzetni. Posebno su me fascinirali mladi ljudi, otvoreni prema svetu, uključujući SAD, i veoma mi je drago što su mnogi od njih našli posao u američkim kompanijama u Srbiji", dodala je ona na otvaranju dvodnevni Sajma zapošljavanja i stručnih praksi na Fakultetu tehničkih nauka.
Prema njenim rečima, upravo su mladi ljudi u Srbiji prava riznica, koji će svojim znanjem i sposobnostima doprineti brzom prosperitetu zemlje.
Dekan FTN-a Ilija Ćosić izjavio je da Studentska organizacije EESREC želi da studentima i diplomcima Univerziteta u Novom Sadu ukaže na mogućnosti zapošljavanja i razvoja karijere u kompanijama koje posluju u Srbiji.
Ćosić je posebno zahvalio američkoj ambasadi, ove godine glavnom pokrovitelju sajma, i Sekretarijatu Vojvodine za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova na podršci.
Sekretar za rad Miroslav Vasin je naglasio da je u vreme privredne krize najveći problem zapošljavanje, pa pokrajinska administracija veliku pažnju posvećuje otvaranju radnih mesta.