Aerodrom "Konstantin Veliki": Broj putnika triput veći

Bez autora
Nov 29 2016

Nišlijku Miljanu Todorović (30) su u ponedeljak, kao 100 000. putnika - sa leta iz Ajndhovena - na aerodromu koji nosi ime "Konstantin Veliki" dočekali gradonačelnik Darko Bulatović i direktor pomenute vazdušne luke Vladica Đurđanović.Među brojnim poklonima koje su joj uručili je bio i zlatnik sa likom rimskog cara čije ime nosi niški aerodrom, koji za 30 godina od osnivanja ne pamti ovakve rezultate, pa se očekuje da broj putnika do kraja godine dostigne i svih 125.000.

Aerodrom "Konstantin Veliki": Broj putnika triput većiNišlijku Miljanu Todorović (30) su u ponedeljak, kao 100 000. putnika - sa leta iz Ajndhovena - na aerodromu koji nosi ime "Konstantin Veliki" dočekali gradonačelnik Darko Bulatović i direktor pomenute vazdušne luke Vladica Đurđanović.

Među brojnim poklonima koje su joj uručili je bio i zlatnik sa likom rimskog cara čije ime nosi niški aerodrom, koji za 30 godina od osnivanja ne pamti ovakve rezultate, pa se očekuje da broj putnika do kraja godine dostigne i svih 125.000.

- Doputovala sam sa suprugom i sinom, a zbog posla kojim se bavimo bar jednom mesečno letimo na relaciji Belgija - Srbija. Ranije smo se najpre vozili do Beograda oko dva i po sata, pa ukrcavali u avion, a sada sam odmah u svom gradu - objašnjava Miljana, primećujući da je u avionu bilo i mnogo ljudi iz drugih mesta, ne samo sa Nišave.

Direktor Vladica Đurđanović kaže da su napravili bum u regionu, pa će prošlu i ovu godinu završiti sa neverovatnih 300 odsto rasta.

- Iako smo jedini aerodrom ovog tipa na Balkanu koji ne daje subvencije prevoznicima, već sa njima imamo komercijalne ugovore, verujem da ćemo dogodine uslužiti oko pola miliona ljudi. Istovremeno, činjenica da će od proleća, pored dva niskobudžetna avio-prevoznika, sa niškog aerodroma leteti i švajcarska nacionalna avio-kompanija svedoči o tome da imamo potencijal. Jer, oni ne bi tek tako ukinuli svoje linije iz Skoplja i Zagreba ka Cirihu i prebacili se kod nas - navodi Đurđanović, objašnjavajući da je sve to posledica snižavanja cene takse na tri evra po odlazećem putniku.

Krov

Gradonačelnik Niša je najavio da će za dvadesetak dana početi rekonstukcija krova na terminalu, a kaže da se intenzivno razmišlja i o proširivanju kapaciteta.

- Osoblje aerodorma svakoga dana polaže test jer u rekordnom roku uspeva da opsluži dolazeće i odlazeće letove. To im je referenca za nove klijente, a država i grad će pomoći da se podigne nivo usluga u svim vremenskim uslovima - obećao je Darko Bulatović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik