Aerodrom "Nikola Tesla" spreman za još bolje rezultate

Bez autora
Dec 11 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas novoizgrađenu platformu za odleđivanje i sprečavanje zaleđivanja aviona na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, naglasivši tom prilikom da taj aerodrom u svim segmentima beleži rekorde u regionu. Vučić je, u obraćanju novinarima, istakao da ukupna vrednost radova na platformi, računajući i opremu, iznosi približno 556 miliona dinara, koje je Aerodrom izdvojio iz sopstvenih sredstava. On je ukazao na to da je ranije bilo potrebno od deset do 25 minuta da se avioni odlede, a da izgradnjom platforme više za tim nema potrebe, čime se, kako je podvukao, postiže prava redovnost saobraćaja. Beogradska vazdušna luka ima pet miliona putnika i to je dobra novost. Ostvarujemo još veću redovnost – veću od 90 odsto, a time se svrstavamo među najbolje aerodrome u regionu, naglasio je premijer.

Aerodrom "Nikola Tesla" spreman za još bolje rezultatePredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas novoizgrađenu platformu za odleđivanje i sprečavanje zaleđivanja aviona na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, naglasivši tom prilikom da taj aerodrom u svim segmentima beleži rekorde u regionu.

Vučić je, u obraćanju novinarima, istakao da ukupna vrednost radova na platformi, računajući i opremu, iznosi približno 556 miliona dinara, koje je Aerodrom izdvojio iz sopstvenih sredstava.

On je ukazao na to da je ranije bilo potrebno od deset do 25 minuta da se avioni odlede, a da izgradnjom platforme više za tim nema potrebe, čime se, kako je podvukao, postiže prava redovnost saobraćaja.

Beogradska vazdušna luka ima pet miliona putnika i to je dobra novost. Ostvarujemo još veću redovnost – veću od 90 odsto, a time se svrstavamo među najbolje aerodrome u regionu, naglasio je premijer.

Prema njegovim rečima, kroz ovaj aerodrom bi prošlo više od pet miliona putnika ove godine da "Lufthanza" nije štrajkovala.

Vučić je ukazao i na činjenicu da je na tom aerodromu u izgradnji i vidikovac, prvi put posle 40 godina, u koji se, kako je dodao, ulaže više od milijardu dinara.

Verujem da će ovo biti prelep deo, sa najmodernijim šalterima i trakama, što je važno jer je aerodrom prvo mesto s kojim se ljudi susreću kada dođu u jednu zemlju, ocenio je on.

Premijer je naveo da je država u postupku pronalaženja potencijalnog koncesionara za Aerodrom "Nikola Tesla", i istakao da veruje da to može da se ostvari na dobar način, iako smo, kako je dodao, i sami u stanju da ulažemo u Aerodrom.

On je objasnio da je Vlada najbliža odluci o davanju Aerodroma "Nikola Tesla" u koncesiju na 25 godina, pri čemu bi se celokupan ugovor platio unapred uz godišnju koncesionu naknadu.

Na taj način bi se, kako je naglasio, u državnu kasu slilo između 350 i 400 miliona evra odjednom i godišnje po 10 ili 11 miliona evra.

Premijer je rekao da još nije doneta takva odluka, ali da se o tome razgovara sa koncesionim savetnikom kompanijom "Lazard".

Beogradski aerodrom je u novembru zabeležio, za taj mesec, rekordnih 331.242 putnika, što je za 11 odsto više nego u istom mesecu prošle godine, a do kraja godine će dočekati više od 4,9 miliona putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik