"Aerodromi RS": Povećanje broja putnika i pozitivno finansijsko poslovanje

Bez autora
Aug 16 2016

Direktor preduzeća "Aerodromi Republike Srpske" Miroslav Janjić rekao je da je preduzeće na čijem je čelu prošle godine ostvarilo prihode od 3.880.232 KM, da je razlika prihoda u odnosu na rashode veća od 280.000 KM, te da je na banjalučkom aerodromu evidentirano i povećanje broja putnika. On je rekao da je Skupština akcionara preduzeća danas prihvatila izvještaj o poslovanju i finansijski izvještaj preduzeća za prošlu godinu kojim se potvrđuje uzlazni trend poslovanja u odnosu na prethodne godine. Razvoj kargo saobraćaja, odnosno vazdušnog robnog saobraćaja, jeste jedno od naših trajnih opredjeljenja i mi ćemo nastojati da na tome radimo i dalje, rekao je Janjić, dodajući da su na današnjoj sjednici utvrđene i izmjene odluka koje se odnose na investicioni ciklus preduzeća i njegovo prilagođavanje upravo razvoju kargo saobraćaja i nabavci aerodromske opreme.

Povećanje broja putnika i pozitivno finansijsko poslovanjeDirektor preduzeća "Aerodromi Republike Srpske" Miroslav Janjić rekao je Srni da je preduzeće na čijem je čelu prošle godine ostvarilo prihode od 3.880.232 KM, da je razlika prihoda u odnosu na rashode veća od 280.000 KM, te da je na banjalučkom aerodromu evidentirano i povećanje broja putnika.

Janjić je rekao da je Skupština akcionara preduzeća danas prihvatila izvještaj o poslovanju i finansijski izvještaj preduzeća za prošlu godinu kojim se potvrđuje uzlazni trend poslovanja u odnosu na prethodne godine.

"Razvoj kargo saobraćaja, odnosno vazdušnog robnog saobraćaja, jeste jedno od naših trajnih opredjeljenja i mi ćemo nastojati da na tome radimo i dalje", rekao je Janjić, dodajući da su na današnjoj sjednici utvrđene i izmjene odluka koje se odnose na investicioni ciklus preduzeća i njegovo prilagođavanje upravo razvoju kargo saobraćaja i nabavci aerodromske opreme.

Janjić je naglasio da na banjalučkom aerodromu još ima prostora za proširenje putničkog saobraćaja, te da će se na razvoju putničkog saobraćaja raditi u nardnom periodu.

"Smatramo da je svakodnevni linijski prevoz neminovnost i svakodnevna potreba koju zaslužuju i Banjaluka i banjalučki aerodrom, ali i Republika Srpska i šira regija", rekao je Janjić.

Na danas održanoj sjednici akcionari preduzeća "Aerodromi Srpske" razmatrali i prihvatili su izvještaj nezavisnog revizora, izvještaj o radu Odbora za reviziju preduzeća, te etički kodeks preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik