Aerodromi RS ulazi u nove projekte: Uskoro novo skladište i veći komfor

Bez autora
Sep 18 2016

"Aerodromi RS" (ARS) krajem iduće godine pariraće svim aerodromima u regionu, jer su stvoreni uslovi da ovo preduzeće otpočne gradnju kargo objekta te rekonstruiše aerodromsku zgradu i nabavi savremenu opremu. Sve ove aktivnosti "Aerodromi RS" realizovaće kroz kreditno zaduženje kod Investiciono-razvojne banke u iznosu od sedam miliona KM. Direktor ARS Miroslav Janjić ističe da je ugovor o zaduženju potpisan ove sedmice, te da su time stvoreni uslovi da se realizuju sve zacrtane investicije. Objašnjava da investicioni program, prije svega obuhvata izradu prostorno-planske dokumentacije aerodroma, koja će odrediti dalji tok ulaganja i razvoj "Aerodroma RS". Stvoreni su uslovi da gradimo novi kargo objekat površine 1.350 metara kvadratnih, čime bismo uveli kargo saobraćaj kao svoju redovnu djelatnost, naveo je Janjić.

Aerodromi RS ulazi u nove projekte: Uskoro novo skladište i veći komfor"Aerodromi RS" (ARS) krajem iduće godine pariraće svim aerodromima u regionu, jer su stvoreni uslovi da ovo preduzeće otpočne gradnju kargo objekta te rekonstruiše aerodromsku zgradu i nabavi savremenu opremu.

Sve ove aktivnosti "Aerodromi RS" realizovaće kroz kreditno zaduženje kod Investiciono-razvojne banke u iznosu od sedam miliona KM.

Direktor ARS Miroslav Janjić ističe da je ugovor o zaduženju potpisan ove sedmice, te da su time stvoreni uslovi da se realizuju sve zacrtane investicije. Objašnjava da investicioni program, prije svega obuhvata izradu prostorno-planske dokumentacije aerodroma, koja će odrediti dalji tok ulaganja i razvoj "Aerodroma RS".

- Stvoreni su uslovi da gradimo novi kargo objekat površine 1.350 metara kvadratnih, čime bismo uveli kargo saobraćaj kao svoju redovnu djelatnost - naveo je Janjić.

Naglašava da će uskoro početi i rekonstrukcija postojeće aerodromske zgrade, koja do sada putnicima nije pružala dovoljan komfor. Dodao je da je "ARS" potrebna i određena infrastruktura, odnosno oprema i uređaji koje će nabaviti zahvaljujući kreditnom zaduženju. Janjić kaže da bi svi ovi projekti trebalo da budu realizovani u roku od šest do devet mjeseci.

- Svakako se može očekivati da radovi neće trajati duže od godinu, tako da se može očekivati da "ARS" u drugoj polovini 2017, godine postanu konkurentni i prepoznatljivi u regionu, te da budu u rangu sa prvim aerodromima u okruženju - ističe Janjić.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS kazali su da je Vlada RS dala podršku "Aerodromima" za zaduženje.

- Cilj nam je da u narednih godinu osposobimo ovo preduzeće da bude nosilac razvoja vazdušnog saobraćaja u Srpskoj - istakli su u Ministarstvu saobraćaja.

Nove linije

Miroslav Janjić je rekao da se realizacijom infrastrukturnih projekata može očekivati i uvođenje novih avio-linija sa "Aerodroma RS".

- Avio-prevoznici će odrediti na koje destinacije će biti uvedeni novi letovi - kazao je Janjić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik