Air Serbia uvela linije za Sankt Peterburg

Bez autora
Jun 19 2016

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, obavila je juče uveče prvi let iz Beograda do Sankt Peterburga, svoje druge destinacije u Rusiji. Istorijski let JU674 pošao je iz Beograda u 17:00 i sleteo na aerodrom Pulkovo u Sankt Peterburgu u 20:40, gde je dočekan tradicionalnim pozdravom "vodenim lukom" iz vatrogasnih topova. Novi direktni letovi obavljaće se tri puta nedeljno avionom A319 koji je konfigurisan u dve kabine. Sankt Peterburg je drugi grad po veličini u Rusiji i smatra se važnim kulturnim centrom, bogatog nasleđa u oblasti umetnosti i baleta, sa više od 200 muzeja, od kojih je najpoznatiji "Ermitaž".

Air Serbia uvela linije za Sankt PeterburgEr Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, obavila je juče uveče prvi let iz Beograda do Sankt Peterburga, svoje druge destinacije u Rusiji.

Istorijski let JU674 pošao je iz Beograda u 17:00 i sleteo na aerodrom Pulkovo u Sankt Peterburgu u 20:40, gde je dočekan tradicionalnim pozdravom "vodenim lukom" iz vatrogasnih topova.Novi direktni letovi obavljaće se tri puta nedeljno avionom A319 koji je konfigurisan u dve kabine.

Sankt Peterburg je drugi grad po veličini u Rusiji i smatra se važnim kulturnim centrom, bogatog nasleđa u oblasti umetnosti i baleta, sa više od 200 muzeja, od kojih je najpoznatiji "Ermitaž".

"Raduje nas što ćemo uspostaviti putnički saobraćaj za Sankt Peterburg, grad koji zauzima ključnu poziciju na severu Evrope i u velikoj Rusiji. Uz nekoliko opcija nedeljno, pogodna vremena polaska i dolaska i jednostavne konekcije preko Beograda ka ostatku Balkana i južnoj Evropi, očekujem da će linija za Sankt Peterburg postati veoma popularna među poslovnim putnicima i turistima koji su već iskazali veliko interesovanje. Unapređujući vazdušni saobraćaj i našu ponudu za rusko tržište, na ovaj način ćemo takođe stimulisati komercijalnu i turističku aktivnost sa obe strane, čime ćemo doprineti ekonomskom razvoju Srbije i ispuniti jedan od naših glavnih ciljeva kao nacionalne avio-kompanije. Radujemo se što ćemo uspostaviti ovaj let upravo pred poznati festival 'Bele noći', tokom koga Sankt Peterburg oživljavaju baletske i operske predstave, kao i izvođenja klasične muzike, i sa nestrpljenjem želimo da dočekamo poslovne putnike i turiste na našem avionu A319 u mesecima koji dolaze", izjavio je Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije.

Pored direktnih letova ka Rusiji, Er Srbija je zaključila sporazum o kod-šer saradnji na letovima koje obavlja avio-kompanija Aeroflot između Moskve i Kazanja, Krasnodara, Samare, Sočija i Sankt Peterburga.

Sankt Peterburg je četvrta nova destinacija koju je Er Srbija uvela ove nedelje, nakon što su 15. juna uvedeni letovi za Hamburg i Ohrid, a 16. juna za Kijev.

Zatim će uslediti dugo očekivano uvođenje letova između Beograda i aerodroma JFK u Njujorku 23. juna, čime će ponovo biti uspostavljena direktna vazdušna veza između Srbije i Sjedinjenih Država, koja je prekinuta 1992. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik