Avio linija Sarajevo - Budimpešta bit će uspostavljena do kraja godine

Bez autora
Jun 12 2016

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović boravi sa delegacijom na sajmu EXPO koji se održava u Ningbou u Kini. Na marginama sajma održan je i sastanak sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske, Peterom Szijartom.Mađarski ministar istakao je da je Mađarska podržava euroatlantske integracije BiH i pristupanje Svjetskoj trgovinskoj organizaciji. Szijart je istakao da je mađarska Eximbanka dala 61,5 miliona eura kredita za partnerstvo bh. i mađarskih privrednika.

Avio linija Sarajevo - Budimpešta bit će uspostavljena do kraja godineMinistar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović boravi sa delegacijom na sajmu EXPO koji se održava u Ningbou u Kini.

Na marginama sajma održan je i sastanak sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske, Peterom Szijartom, piše Patria.

Mađarski ministar istakao je da je Mađarska podržava euroatlantske integracije BiH i pristupanje Svjetskoj trgovinskoj organizaciji.

Szijart je istakao da je mađarska Eximbanka dala 61,5 miliona eura kredita za partnerstvo bh. i mađarskih privrednika. Obje države pozdravljaju uvođenje direktne aviolinije Budimpešta-Sarajevo krajem ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik