Četiri leta iz nove zgrade aerodroma u Nišu, prvoj putnici uručen zlatnik

Bez autora
Jul 24 2024

Iz nove zgrade terminala aerodroma u Nišu poleteli su prvi putnici. Danas su sa aerodroma Konstantin Veliki realizovana četiri leta do evropskih destinacija.

Već na prvom letu sa novog terminala, kojim je Er Srbija jutros u 6.40 prevozila putnike do Atine, velika gužva. Prva putnica let će pamtiti po zlatniku Cara Konstantina, koji je dobila na poklon.

"Aerodrom je super, baš sam zadovoljna, stvarno i želela bih sve najbolje u radu i puno putnika", rekla je Maja Tošić, prva putnica.

I ostali putnici nisu krili zadovoljstvo novom zgradom i uslovima – navode da je novi prostor fin, lepši, da se sve bolje prepoznaje i da se primećuje velika razlika.

Sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" u ovom trenutku funkcioniše 10 redovnih linija, tri sezonske i nekoliko čarter letova. Odavde lete avioni "Er Srbije", "Rajan era" i "Viz era".

Cilj više od pola miliona putnika

Prošla godina je na aerodomu bila rekordna sa 448.000 putnika. Cilj je, kažu, više od pola miliona putnika i nove lou kost linije.

"Mi kontinuirano radimo sa avio-kompanijama na razvoju novih destinacija. Stvaranje novih uslova u novoj terminalnoj zgradi daće podstek većem broju putnika koji će tražiti usluge sa našeg aerodroma", rekao je Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije.

Planirano je da se posle izmeštanja železničke pruge koristi kompletna pista dužine dva i po kilometra. To će omogućiti sletanje većih aviona i razvoj kargo centra.

"Možemo razmišljati o pozicioniranju ozbiljnog kargologističkog centra na samom aerodromu, što će doprineti porastu vazdušnog kargo saobraćaja", naglasio je Zdravković.

U narednoj fazi gradiće se nova zgrada za dolazne putnike, a platforma za parkiranje vazduhoplova biće proširena sa četiri na devet mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik