Direktni letovi iz Beograda do Kijeva

Bez autora
Jun 19 2016

Air Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, obeležila je uvođenje letova između Beograda i Kijeva, koje će obavljati šest puta nedeljno. Prvi let iz Beograda, JU664, je po sletanju na Međunarodnom aerodromu Borispolj u četvrtak uveče pozdravljen "vodenim lukom" iz vatrogasnih topova. Nakon toga je grupu predstavnika avio-kompanije, koja je bila na letu, na izlazu dočekala delegacija zvaničnika aerodroma, kao i ambasador Srbije u Ukrajini, Rade Bulatović. Živopisni grad sa gotovo tri miliona stanovnika, Kijev je ekonomski i kulturni centar Ukrajine, poznat širom sveta po svojim kulturnim atrakcijama, umetničkom nasleđu i bogatoj arhitekturi, u koju spada i prepoznatljiva crkva Svete Sofije.

Air Serbia obeležila uvođenje direktnih letova za KijevAir Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, obeležila je uvođenje letova između Beograda i Kijeva, koje će obavljati šest puta nedeljno.

Prvi let iz Beograda, JU664, je po sletanju na Međunarodnom aerodromu Borispolj u četvrtak uveče pozdravljen "vodenim lukom" iz vatrogasnih topova, nakon čega je grupu predstavnika avio-kompanije koja je bila na letu na izlazu dočekala delegacija zvaničnika aerodroma, kao i ambasador Srbije u Ukrajini, Rade Bulatović.

Živopisni grad sa gotovo tri miliona stanovnika, Kijev je ekonomski i kulturni centar Ukrajine, poznat širom sveta po svojim kulturnim atrakcijama, umetničkom nasleđu i bogatoj arhitekturi, u koju spada i prepoznatljiva crkva Svete Sofije.

Direktan let obavljaće se svakog dana osim sredom avionom "bombardije" CRJ-900 sa 86 sedišta.

„Veoma nas raduje što uvodimo letove do Kijeva, koji predstavlja idealnu kapiju ka čitavoj Ukrajini, ogromnoj zemlji raznolike turističke ponude i ljubaznih i druželjubivih ljudi. Sa šest letova nedeljno, uključujući dva leta tokom vikenda, naši gosti uživaju u velikom izboru i fleksibilnim opcijama kada putuju u Kijev, koji predstavlja značajan dodatak našoj istočnoevropskoj mreži. Gotovo 24.000 stanovnika Srbije je posetilo Ukrajinu tokom prošle godine dok je 7.000 posetilaca iz Ukrajine bilo u Srbiji i sigurni smo da će se ove brojke uvećavati zahvaljujući našoj novoj povezanosti vazdušnim putem", izjavio je Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije.

Er Srbija nastavlja da širi svoju mrežu linija i radujemo se što ćemo na taj način biti u prilici da unapredimo mogućnosti za putovanja u vazdušnom saobraćaju za naše goste i doprineti razvoju turizma u Srbiji, što je jedan od naših najvažnijih ciljeva kao nacionalne avio-kompanije, dodao je Kondić.

Kijev je treća nova destinacija koja je ove nedelje uvrštena u mrežu avio-kompanije, pošto su juče uvedeni letovi za Hamburg i Ohrid.

Mreža linija dodatno će se uvećati u subotu, 18. juna uvođenjem letova za Sankt Peterburg, a pet dana kasnije i uvođenjem dugolinijskih letova za Njujork, prve transatlantske veze između Srbije i Sjedinjenih Država posle 24 godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik