Dogradnja putničkog terminala na Aerodromu Tuzla, od sutra letovi za London

Bez autora
Oct 30 2016

Na Aerodromu Tuzla planirana je rekonstrukcija i dogradnja zgrade putničkog terminala, a ovaj projekt je nastao kao potreba stvaranja uslova za potrebe putnika koji koriste usluge ovog aerodroma zbog uvođenja novih destinacija i veće frekvencije putnika. V.d. izvršnog direktora za razvoj i marketing Međunarodnog aerodroma Tuzla Enver Jukanović kaže da je, s obzirom na to da će krajem marta naredne godine na Aerodromu Tuzla biti pozicioniran drugi bazni avion Wizz-aira i da započinju zračne operacije na nove destinacije, procijenjeno da u postojećim kapacitetima putnici neće moći biti adekvatno prihvaćeni te je bilo nužno kandidovati projekt proširenja.

Dogradnja putničkog terminala na Aerodromu Tuzla, od sutra letovi za LondonNa Aerodromu Tuzla planirana je rekonstrukcija i dogradnja zgrade putničkog terminala, a ovaj projekt je nastao kao potreba stvaranja uslova za potrebe putnika koji koriste usluge ovog aerodroma zbog uvođenja novih destinacija i veće frekvencije putnika.

V.d. izvršnog direktora za razvoj i marketing Međunarodnog aerodroma Tuzla Enver Jukanović kaže da je, s obzirom na to da će krajem marta naredne godine na Aerodromu Tuzla biti pozicioniran drugi bazni avion Wizz-aira i da započinju zračne operacije na nove destinacije, procijenjeno da u postojećim kapacitetima putnici neće moći biti adekvatno prihvaćeni te je bilo nužno kandidovati projekt proširenja.
 
Vrijednost projekta je oko četiri miliona KM, a osim ličnog finansiranja, sredstva očekuju i od Vlade Tuzlanskog kantona i Vlade Federacije BH.
 
- Realizaciju projekta očekujemo do kraja marta - kazao je za Fenu Jukanović.
 
S ovog aerodroma do kraja godine najavljena su tri leta. Od 30. oktobra počinju letovi za London, a za Billund (Danska) 31. oktobra. Od 17. decembra počinju i letovi za Berlin.
 
Letovi će se obavljati dva puta sedmično, srijedom i nedjeljom za London Luton, ponedjeljkom i petkom za Billund i utorkom i subotom za Berlin-Schoenefeld.
 
Wizz-air je objavio da će bazirati još jedan "airbus A320" zrakoplov u svojoj bazi u Tuzli. Od marta 2017. godine aviokompanija će pružati svoje usluge iz Tuzle za Keln, Fridrihshafen i Nirnberg u Njemačkoj, za Bratislavu u Slovačkoj i Växjö u Švedskoj.
 
Novi avion će omogućiti Wizz-airu i povećanje broja sedmičnih letova na postojećim rutama iz Tuzle za Eindhoven, Gothenburg, Malmo i Frankfurt Hahn.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik