Er Srbija proširila kapacitete za obuku pilota i za erbas flotu

Bez autora
Dec 15 2016

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, proširila je kapacitete za obuku svojih pilotatako što je dobila saglasnost da sprovodi obukei za avione tipa erbas A320 i A330. Sa dobijenim statusomOdobrene organizacije za sprovođenje treninga (Approved Training Organisation – ATO), Er Srbija moćiće da priprema svoje piloteza sticanje sertifikata koji su im neophodni da bi postali kopiloti ili kapetani u modernoj floti mlaznjaka nacionalne avio-kompanije, kao i da sprovodi Cross Crew Qualification (CCQ), dodatnu obukuza pilote koji prelaze sa aviona A320, na veći A330. Kapetani Goran Nižić i Nenad Mitić su prvi piloti Er Srbije koji su završili ovu obuku na avionu Er Srbije A320, a uskoro će im se pridružiti kopiloti – Andreja Milošević i Predrag Đurić, koji završavaju linijski trening na A320. Do marta 2017. još tri kapetana bi trebalo da završe ovu obuku na širokotrupnom avionu A330.

Er Srbija proširila kapacitete za obuku pilota i za erbas flotuEr Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, proširila je kapacitete za obuku svojih pilotatako što je dobila saglasnost da sprovodi obukei za avione tipa erbas A320 i A330.

Sa dobijenim statusomOdobrene organizacije za sprovođenje treninga (Approved Training Organisation – ATO), Er Srbija moćiće da priprema svoje piloteza sticanje sertifikata koji su im neophodni da bi postali kopiloti ili kapetani u modernoj floti mlaznjaka nacionalne avio-kompanije, kao i da sprovodi Cross Crew Qualification (CCQ), dodatnu obukuza pilote koji prelaze sa aviona A320, na veći A330.

Kapetani Goran Nižić i Nenad Mitić su prvi piloti Er Srbije koji su završili ovu obuku na avionu Er Srbije A320, a uskoro će im se pridružiti kopiloti – Andreja Milošević i Predrag Đurić, koji završavaju linijski trening na A320. Do marta 2017. još tri kapetana bi trebalo da završe ovu obuku na širokotrupnom avionu A330.

Kompletna obuka traje oko mesec dana i obuhvata zemaljske treninge u Beogradu, sesije na simulatoru leta koje se obavljaju u inostranstvu i linijski trening pod nadzorom na mreži Er Srbije.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije rekao je: „Činjenica da smo dobili sertifikat Odobrene organizacije za sprovođenje treninga pokazuje da je Er Srbija stekla izuzetno iskustvo i tehničko znanje u vezi sa erbas avionima.

Erbas mlazni avioni predstavljaju okosnicu naše flote i unapređenje naših internih kapaciteta za obuku omogućava bolje planiranje budućeg rasta. Ovo omogućava da Er Srbija ima dobre pilote za ostvarenje svojih strateških ciljevavezanih za flotu i povezanost.

Er Srbija održava najviše industrijske standarde kada je u pitanju profesionalni razvoj naše letačke posade i dobijanje odobrenja za ovaj tip obuke na erbasu A320 i A330  je dokaz za to.“

U prošlosti, pilotiEr Srbije obučavali su se za obavljanje letova na avionu A330 kod članova Etihad ervejz partners, uključujući Alitaliju u Rimu, gde su ove godine 32 pilota primila sertifikate kao deo učešća na pokretanju prekookeanskog leta do Njujorka. S druge strane, u Erberlinu su obavljane obuke za tip aviona erbas A320.

Er Srbija trenutno ima 242 pilota, koji upravljaju avionima erbas, ATR i boing flote.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik