Er Srbija uskoro uvodi dva "embraera", u Beogradu predstavljen novi model brazilske kompanije

Bez autora
Sep 18 2024

Kompanija Er Srbija saopštila je da će u narednom periodu u saobraćaj uvesti dva aviona tipa "embraer E195", a u Beogradu je održan demonstracioni let modela E195-E2.

Direktor za komercijalu i strategiju "Er Srbije" Boško Rupić istakao je da letelice imaju 118 sedišta i savršeno odgovaraju planovima aviokompanije za dalje širenje mreže destinacija.

"Pre nego što smo se opredelili za E195, usko smo sarađivali sa embraer timom kako bismo pronašli tip aviona koji nam najviše odgovara. Danas smo u Beogradu imali priliku da se upoznamo i sa najmodernijim embraer avionom E195-E2 i da od predstavnika te kompanije saznamo sve informacije o tom tipu letelica", dodao je Rupić.

Potpredsednik prodaje za Evropu kompanije "Embraer komeršal aviejšn" Fernando Mainardi objasnio je da su avioni tog tipa 10 odsto lakši i troše 12,5 odsto manje goriva od konkurencije.

Putnici će uživati u embraerovoj konfiguraciji "dva plus dva", što znači da nema srednjih sedišta, plus veće kante za smeće, ambijentalno osvetljenje i tiša kabina, dodao je Mainardi.

Za kapetane koji lete na embraeru tipa E195-E1, koji će se uskoro naći u floti "Er Srbije", prelazak na letelicu tipa E2 neće biti posebno zahtevan, navodi "Er Srbija".

U saopštenju se ističe da će im biti potrebno oko dva dana dodatne obuke da bi posada prešla na noviji tip aviona, što znači da aviokompanija neće imati visoke troškove, niti će uvođenje novih tipova letelica uticati na operacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik