Fly Dubai direktno do Crne Gore

Bez autora
Oct 05 2016

Niskobudžetna avio kompanija Flydubai namjerava da tokom naredne sezone uspostavi redovne linije sa Crnom Gorom, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO). NTO, Ambasada Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i marina Porto Montenegro u saradnji sa niskobudžetnom avio kompanijom Flydubai, organizovali su studijski boravak od 148 agenata, turističkih poslenika i novinara iz zemalja Bliskog istoka, a koji su gosti Porto Montenegra. Namjera posjete je bila da oni otkriju prirodne ljepote, ali i mnogobrojne turističke prednosti Crne Gore, navodi se u saopštenju NTO. Pored predstavnika turističkih agencija specijalizovanih za MICE turizam, kao i novinara 27 najuticajnijih medija iz UAE, Kuvajta, Katara i Bahreina, u studijsku posjetu došli su i članovi menadžmenta kompanije Flydubai, kao i predstavnici uglednih kompanija iz privatnog sektora.

Fly Dubai direktno do Crne GoreNiskobudžetna avio kompanija Flydubai namjerava da tokom naredne sezone uspostavi redovne linije sa Crnom Gorom, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

NTO, Ambasada Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i marina Porto Montenegro u saradnji sa niskobudžetnom avio kompanijom Flydubai, organizovali su studijski boravak od 148 agenata, turističkih poslenika i novinara iz zemalja Bliskog istoka, a koji su gosti Porto Montenegra.

“Namjera posjete je bila da oni otkriju prirodne ljepote, ali i mnogobrojne turističke prednosti Crne Gore”, navodi se u saopštenju NTO.

Pored predstavnika turističkih agencija specijalizovanih za MICE turizam, kao i novinara 27 najuticajnijih medija iz UAE, Kuvajta, Katara i Bahreina, u studijsku posjetu došli su i članovi menadžmenta kompanije Flydubai, kao i predstavnici uglednih kompanija iz privatnog sektora.

Direktor NTO, Željka Radak Kukavičić kazala je da je to prvi put u istoriji Crne Gore da imaju Flydubai koji dolazi na aerodrom u Tivat.

“Preko 148 predstavnika iz Dubaija boravi u Crnoj Gori, predstavnici turoperatora i njihovih medija. Nastojali smo da u ova dva, tri dana na najbolji način prezentujemo ono što bi bilo lijepo i dobro da se vidi u Crnoj Gori”, rekla je Radak Kukavičić.

Ona je kazala da, imajući u vidu njihove impresije, vjeruje da će se vratiti sa pozitivnim utiscima i da je to samo početak saradnje koju očekuju u narednom periodu.

“Prema nekim nezvaničnim informacijama, oni su zainteresovani da se od naredne ljetnje sezone uspostavi intenzivniji saobraćaj. Vjerujem da je ovo početak uspješne saradnje sa ovim tržištem”, navela je Radak Kukavičić.

Iz NTO je saopšteno da su prethodnih dana predstavnici turoperatora i medija iz UAE obišli su Boku Kotorsku, Cetinje, Nacionalni park Lovćen i Ivanova Korita.

“Takođe, upriličeni su i susreti sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma, NTO i predstavnicima 20-ak turističkih agencija iz Crne Gore, koji su ih upoznali sa prednostima Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije za goste iz zemalja Golfa”, dodaje se u saopštenju.

Tokom gala večere koju je organizovao Porto Montenegro predstavnici NTO, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Opštine Tivat bili su u prilici da prezentiraju ponudu Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik