FlyDubai obustavlja letove za Zagreb, linija za Sarajevo ostaje

Bez autora
Oct 02 2016

Niskobudžetni avioprijevoznik FlyDubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će sa 16. januarom sljedeće godine ukinuti vezu sa zagrebačkom zračnom lukom. Kako su rekli u sjedištu tvrtke u Dubaiju letove za glavni grad Hrvatske otkazuju iz operativnih razloga, u periodu između prve sedmice novembra i Božića. Dok Enropa ostaje važno tržište za Flydubai, naši letovi za Zagreb otkazani su između 8. novembra i 25. decembra, te od 16. januara 2017. godine nadalje, navode iz avionske tvrtke. U glavnoj sezoni, bilo je između Zagreba i Dubaija četiri leta sedmično. Flydubai će u široj regiji i dalje letjeti u Beograd, Bukurešt, Sarajevo i Sofiju. Zagreb je tako postao prva zračna luka u regiji, koja će prekinuti saradnju s Flydubai-jem. U zračnoj luci u Zagrebu, na pitanje o razlozima odlaska prijevoznika, niisu odgovorili.

FlyDubai obustavlja letove za Zagreb, linija za Sarajevo ostajeNiskobudžetni avioprijevoznik FlyDubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će sa 16. januarom sljedeće godine ukinuti vezu sa zagrebačkom zračnom lukom.

Kako su rekli u sjedištu tvrtke u Dubaiju letove za glavni grad Hrvatske otkazuju iz operativnih razloga, u periodu između prve sedmice novembra i Božića.

"Dok Enropa ostaje važno tržište za Flydubai, naši letovi za Zagreb otkazani su između 8. novembra i 25. decembra, te od 16. januara 2017. godine nadalje", navode iz avionske tvrtke. U glavnoj sezoni, bilo je između Zagreba i Dubaija četiri leta sedmično.

Flydubai će u široj regiji i dalje letjeti u Beograd, Bukurešt, Sarajevo i Sofiju.

Zagreb je tako postao prva zračna luka u regiji, koja će prekinuti saradnju s Flydubai-jem. U zračnoj luci u Zagrebu, na pitanje o razlozima odlaska prijevoznika, niisu odgovorili.

Prvi avion Flydubai-ja je iz Dubaija poletio za Zagreb sredinom decembra 2014., a redovne avio veze su bile tri puta sedmično.

Zagrebu ostaje redovna avio linija za katarsku prijestonicu Doha, koju je još prije dolaska FlyDubaija uveo Qatar Airways.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik