Kina brzom prugom od 2.264 kilometra povezala dve strane zemlje

Bez autora
Dec 29 2016

Jedna od najdužih železničkih linija sa brzim vozovima počela je sa radom u Kini, povezujući prosperitetniju istočnu obalu sa manje razvijenim jugozapadom zemlje.Pruga dužine 2.264 kilometra prelazi preko pet provincija (Džeđang, Đangsi, Hunan, Guejdžou i Junan) i skraćuje put od Šangaja do Kuenminga sa 34 na 11 časova. Vozovi na ovoj pruzi saobraćaju maksimalnom brzinom od 330 kilometara na sat. Pre četiri godine Kina je otvorila još jednu brzu prugu dugačku 2.298 kilometara od Pekinga do Guangdžoua, koja povezuje sever sa jugom zemlje.

Kina brzom prugom od 2.264 kilometra povezala dve strane zemljeJedna od najdužih železničkih linija sa brzim vozovima počela je sa radom u Kini, povezujući prosperitetniju istočnu obalu sa manje razvijenim jugozapadom zemlje, prenela je agencija „Sinhua“.

Pruga dužine 2.264 kilometra prelazi preko pet provincija (Džeđang, Đangsi, Hunan, Guejdžou i Junan) i skraćuje put od Šangaja do Kuenminga sa 34 na 11 časova.

Vozovi na ovoj pruzi saobraćaju maksimalnom brzinom od 330 kilometara na sat. Pre četiri godine Kina je otvorila još jednu brzu prugu dugačku 2.298 kilometara od Pekinga do Guangdžoua, koja povezuje sever sa jugom zemlje.

Kina ima više od 20.000 kilometara brzih pruga i očekuje se da do 2030. godine više nego udvostruči kapacitete.

Zvanični Peking takođe aktivno razvija sopstvenu tehnologiju brzih vozova, a tokom leta oboren je domaći brzinski rekord kada je jedan od vozova dostigao 420 kilometara na sat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik