Kroz dubrovačku zračnu luku ove godine će proći 3,15 mil. putnika

Bez autora
Jul 17 2024

Pri kraju smo drugog srpanjskog vikenda, ulazimo u samu špicu turističke sezone. Vrlo prometno u zračnim lukama. Kroz splitsku će ovaj vikend proći 122 tisuće putnika, a u Dubrovnik njih 48 tisuća.

Dubrovačka će zračna luka, prema procjenama, ove godine ostvariti rekord s oko 3,15 milijuna putnika.

- Moram reći da je stanje u prometu u Belgiji mnogo lošije nego u Hrvatskoj, čak i u vrijeme ljetnih godišnjih odmora. Što se nas tiče, problema nema, sve ide glatko, rekao je jedan od gostiju.

- Ako usporedimo Hrvatsku s drugim zemljama, dobro je, nema previše gužve, nadovezao se drugi.

- Meni je lako, ja između auta i brzo sam doma, nastavila je treća.

- Ja se zovem Natali, ovo je moj muž Michael, djeca Tomislav i Ivan, mi dolazimo iz Berlingtona, to je blizu Toronta, dolazimo tu svako ljeto . Nama je super ovdje, hvala vam, rekli su gosti iz Kanade.

- Bili smo u Slanom, išli smo u Dubrovnik dva puta i bilo je predivno. Nisam željela doći ovamo na odmor, mislila sam da će biti, ali uživala sam i prošlo je vrlo, vrlo brzo, dodala je jedna od posjetiteljica.

Gužve i na Lučkom

Na prvu, čovjek ne bi reako da su ljudi zbog skuplji cestarina odustali od autocesta, rekao je prilikom javljanja s Lučkog novinar HRT-a Matija Mlinarić.

Naglasio je kako je "od ponoći do 18 sati u smjeru mora krenulo 35 tisuća vozača, a u suprotnom smjeru 17 tisuća".

- Podaci su na razini svih ljetnih vikenda prethodne godine. Za ovaj vikend očekujemo od 120 do 125 tisuća vozila, rekao je Ivan Ribičić, direktor sektora za naplatu cestarina HAC-a.

Otkrio je kako je ukupni promet dosad 36 milijuna vozila, što je povećanje od 10 posto.

- Time je i prihod veći, blizu 23 milijuna eura, čime smo zadovoljni, kazao je.

Komentirao je i poskupljenje cestarina.

- Kada je Vlada RH 2020. godine poduprla građanstvo, uzimajući u obzir sve nepogode, tako smo i mi dali svoj doprinos, ne povećavajući cijene u sezoni, podsjetio je.

Podsjetio je na propuštanje vozila na potresom pogođenim područjima.

- Ovo povećanje cijena jednostavno je moralo doći na svoje nakon četiri godine, popravio se standard građana i rastu prihodi, dodao je.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik