Luka Koper: Zaplijenjeno 15 tona pokvarenih oslića

Bez autora
Jun 09 2016

Slovenska porezna uprava i uprava za sigurnost hrane u travnju u Luci Koper zaplijenili su pošiljku od gotovo 15 tona pokvarenih smrznutih fileta oslića iz Argentine. Utvrđeno je da je riba barem jednom odmrznuta i ponovno zamrznuta. Sporna pošiljka iz Argentine je ka jednoj od hrvatskih luka krenula još u rujnu prošle godine, ali je na putu oštećen kontejner, tako da su u Maroku osliće prepakirali, a zatim je brod nastavio put do hrvatske luke. Andreja Bizjak iz Uprave za sigurnost hrane kazala je da su kolege iz Hrvatske pošiljku pregledali i utvrdili da su oslići u lošem stanju.

Luka Koper: Zaplijenjeno 15 tona pokvarenih oslićaSlovenska porezna uprava i uprava za sigurnost hrane u travnju u Luci Koper zaplijenili su pošiljku od gotovo 15 tona pokvarenih smrznutih fileta oslića iz Argentine.

Utvrđeno je da je riba barem jednom odmrznuta i ponovno zamrznuta. Sporna pošiljka iz Argentine je ka jednoj od hrvatskih luka krenula još u rujnu prošle godine, ali je na putu oštećen kontejner, tako da su u Maroku osliće prepakirali, a zatim je brod nastavio put do hrvatske luke, izvijestila je TV Slovenija.

Andreja Bizjak iz Uprave za sigurnost hrane kazala je da su kolege iz Hrvatske pošiljku pregledali i utvrdili da su oslići u lošem stanju.

Stoga je pošiljka odbijena, vratila se u Argentinu, odakle je opremljena sa novim dokumentima i poslana natrag u Europu - ovaj put preko koparske luke gdje je pregledana od strane osoblja Porezne uprave.

Barbara Škirnjar iz Porezne uprave je objasnila:

"Sumnjivo je bilo nerazmjerno dugo razdoblje od datuma otpreme i datuma kada je pošiljka stigla u luku Koper. Stoga smo odmah pozvali inspektore iz uprave za sigurnost hrane."

"Mi smo našli da je riječ o neprikladnoj hrani životinjskog porijekla, da su ribe u više navrata odmrznute i zamrznute, pa čak i štaviše, našli smo cijelu vrpcu kojom su prije toga hrvatske vlasti označile pošiljku kao neprikladnu", objasnila je Bizjak.

Ribe su bile u tako lošem stanju da su bile opasne za ljudsko zdravlje. Povraćanje, mučnina i drugi alergijski problemi, moguće su posljedice trovanja pokvarenom ribom.

Oslići nisu jedini koji su put u Europu okončali u koparskoj luci. Put, na primjer, nisu nastavile kineske patke u konzervama iz Južne Koreje, koje nisu putovale u odgovarajućim higijenskim uvjetima. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik