MA i Etihad Airways potpisali sporazum

Bez autora
Dec 21 2016

Nacionalne avio-kompanije Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Montenegro Airlines (MA) i Etihad Airways, potpisale su sporazum o kod-šer saradnji, koji omogućava putnicima bolju povezanost na letovima između zemalja jugoistočne Evrope i Bliskog istoka. Prema tom sporazumu, MA će unaprijediti pristup mreži linija Etihad Airwaysa, pridružujući svoju oznaku YM dnevnim letovima Etihad Airwaysa između Beograda i Abu Dabija. Na taj način putnicima MA će biti obezbijeđena veća pogodnost i fleksibilnost prilikom putovanja prema UAE i drugim destinacijama preko Beograda, što će doprinijeti povećanju broja putnika koji dolaze u Crnu Goru zbog posla ili odmora, navodi se u saopštenju. S druge strane, Etihad Airways će dodati svoju EY oznaku na letovima MA između Beograda i dvije destinacije u Crnoj Gori – Podgorice i Tivta.

MA i Etihad Airways potpisali sporazumNacionalne avio-kompanije Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Montenegro Airlines (MA) i Etihad Airways, potpisale su sporazum o kod-šer saradnji, koji omogućava putnicima bolju povezanost na letovima između zemalja jugoistočne Evrope i Bliskog istoka.

Prema tom sporazumu, MA će unaprijediti pristup mreži linija Etihad Airwaysa, pridružujući svoju oznaku YM dnevnim letovima Etihad Airwaysa između Beograda i Abu Dabija.

"Na taj način putnicima MA će biti obezbijeđena veća pogodnost i fleksibilnost prilikom putovanja prema UAE i drugim destinacijama preko Beograda, što će doprinijeti povećanju broja putnika koji dolaze u Crnu Goru zbog posla ili odmora", navodi se u saopštenju.

S druge strane, Etihad Airways će dodati svoju EY oznaku na letovima MA između Beograda i dvije destinacije u Crnoj Gori – Podgorice i Tivta.

Predsjednica Odbora direktora MA, Daliborka Pejović, kazala je da je njihov jasan stav da je takav oblik saradnje sa Etihadom, globalnim liderom u avio-industriji, od velikog značaja za nacionalnog avioprevoznika i Crnu Goru.

"Kod-šer sporazum će osnažiti našu povezanost sa mrežom linija avio-kompanije Etihad Airways, što će doprinijeti unaprijeđenju globalne prepoznatljivosti MA. Tako će putnici širom svijeta od sada moći da na pogodniji i jednostavniji način doputuju u Crnu Goru, a to će doprinijeti i povećanju broja posjeta stranih turista našoj zemlji, što je važna komponenta domaće ekonomije", navela je Pejović.

Viši potpredsjednik za razvoj mreže Etihad Airwaysa, Gregori Kaldahl, kazao je da se raduju potpisivanju kod-šer sporazuma sa MA, koji je koristan kako za avio-kompanije, tako i za goste.

"Putnici iz Crne Gore sada mogu da dođu do našeg čvorišta u Abu Dabiju na jednostavan način, presijedanjem u Beogradu, odakle mogu jednostavnije ostvariti pristup ključnim destinacijama koje nudi naša globalna mreža. S druge strane, Etihad Airways će proširiti svoju ponudu za putovanja ka Crnoj Gori, sve značajnijoj poslovnoj i turističkoj destinaciji", rekao je Kaldahl.

Mjesta na letovima na kojima se ostvaruje ova kod-šer saradnja se mogu rezervisati od 20. decembra putem turističkih agencija, internet stranica www.montenegroairlines.com ili www.etihad.com, ili putem kontakt centara avio-kompanija.

Putovanja na kod-šer letovima se mogu realizovati od 9. januara naredne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik