Na srpskim prugama četiri nova voza

Bez autora
Feb 15 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pustila je u redovan saobraćaj četiri nova dizel motorna voza, koji su nabavljeni sredstvima iz ruskog kredita za modernizaciju srpske železnice. Predstavnici kompanije "RŽD internešenel" su u Vršcu zvanično predali četiri nova voza direktoru železničkog preduzeća "Srbijavoz". Ministarkaje tom prilikom objasnila da će dva voza saobraćati na relaciji Beograd Dunav stanica–Vršac i po jedan na relacijama Zrenjanin–Kikinda i Zrenjanin–Beograd. Ukupno je kupljeno 27 novih ruskih vozova za sto miliona dolara, i ta nabavka je sprovedena u okviru nastavka reformi srpske železnice, podsetila je ona i najavila da će uskoro stići i preostala 23 voza. Ruski kredit, vredan ukupno 800 miliona dolara, biće realizovan do kraja 2017. godine, a obuhvatiće i rekonstrukciju šest deonica na Koridoru 10.

Na srpskim prugama četiri nova vozaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pustila je danas u redovan saobraćaj četiri nova dizel motorna voza, koji su nabavljeni sredstvima iz ruskog kredita za modernizaciju srpske železnice.

Predstavnici kompanije "RŽD internešenel" su u Vršcu zvanično predali četiri nova voza direktoru železničkog preduzeća "Srbijavoz" Jugoslavu Joviću.

Mihajlović je tom prilikom objasnila da će dva voza saobraćati na relaciji Beograd Dunav stanica–Vršac i po jedan na relacijama Zrenjanin–Kikinda i Zrenjanin–Beograd.

Ukupno je kupljeno 27 novih ruskih vozova za sto miliona dolara, i ta nabavka je sprovedena u okviru nastavka reformi srpske železnice, podsetila je ona i najavila da će uskoro stići i preostala 23 voza.

Prema njenim rečima, ruski kredit, vredan ukupno 800 miliona dolara, biće realizovan do kraja 2017. godine, a obuhvatiće i rekonstrukciju šest deonica na Koridoru 10, ukupne dužine 110 kilometara, kao i obnovu dela barske pruge, gradnju pruge Beograd–Pančevo i Stara Pazova–Novi Sad.

Vrednost aktuelnih projekata na železnici iznosi milijardu i po evra, a zajedno sa predviđenom modernizacijom pruge Beograd–Budimpešta kroz Srbiju, vrednost iznosi više od dve i po milijarde evra, precizirala je ona.

Mihajlović je navela da je trenutno prosečna brzina vozova 45 kilometara na čas i da je cilj da se u celoj Srbiji ta brzina podigne na 120 kilometara na čas.

Potpredsednik Vlade je, zajedno sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, rukovodstvom srpskih železnica, predstavnicima kompanije "RŽD internešenel" i predstavnicima medija, stigla na železničku stanicu Vršac novim dizel motornim vozom koji će saobraćati na relaciji Beograd Dunav stanica–Vršac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik