Nedostatak zračne linije Budimpešta - Sarajevo veliki hendikep za razvoj bh. turizma

Bez autora
Jun 02 2016

Na inicijativu ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismira Juske danas je u Sarajevu održan sastanak sa veleposlanikom Mađarske u BiH Józsefom Négyesijem. Tijekom susreta ministar i mađarski veleposlanik razgovarali su o ponovnom uspostavljanju zračne linije između Budimpešte i Sarajeva, što bi dovelo do značajne suradnje u području turizma, a time i bolje privredne suradnje dvaju zemalja. Kako je objasnio mađarski veleposlanik, Mađarska je već raspisala tender za uspostavljanje ove linije na koji se prijavilo pet avio kompanija, za šta se sad čeka konačan odabir. Prema riječima ministra Juske nedostatak ove zračne linije je veliki hendikep za razvoj turizma u BiH i Sarajevu. Tijekom sastanka razgovarano je i o uspostavljanju željezničke infrastrukture između ove dvije zemlje.

Nedostatak zračne linije Budimpešta - Sarajevo veliki hendikep za razvoj bh. turizmaNa inicijativu ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismira Juske danas je u Sarajevu održan sastanak sa veleposlanikom Mađarske u BiH Józsefom Négyesijem.

Tijekom susreta ministar Jusko i mađarski veleposlanik Négyesi razgovarali su o ponovnom uspostavljanju zračne linije između Budimpešte i Sarajeva, što bi dovelo do značajne suradnje u području turizma, a time i bolje privredne suradnje dvaju zemalja.

Kako je objasnio mađarski veleposlanik Négyesi, Mađarska je već raspisala tender za uspostavljanje ove linije na koji se prijavilo pet avio kompanija, za šta se sad čeka konačan odabir.

Prema riječima ministra Juske nedostatak ove zračne linije je veliki hendikep za razvoj turizma u BiH i Sarajevu.

Tijekom sastanka razgovarano je i o uspostavljanju željezničke infrastrukture između ove dvije zemlje. S obzirom da se bez Republike Hrvatske ne može uspostaviti ova konekcija, u idućem razdoblju bit će iniciran trilateralni sastanak resornih ministara Republike Hrvatske, Mađarske i BiH.

Na koncu, obje strane izrazile su želju za unaprijeđenje suradnje na svim poljima prometne infrastrukture između dvije zemlje što bi dovelo i veće trgovinske razmjene.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik