Nova naplatna stanica “Vrčin” u aprilu

Bez autora
Mar 28 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će radovi na izgradnji nove naplatne rampe na autoputu “Vrčin”, koja će zameniti postojeću stanicu “Bubanj potok”, biti završeni u aprilu.Mihajlović je, obilazeći radove zajedno sa v. d. direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom, istakla da je rok za završetak ovog posla 10. maj, ali da su izvođači potvrdili da će radovi biti privedeni kraju u aprilu.

Nova naplatna stanica “Vrčin” u apriluPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će radovi na izgradnji nove naplatne rampe na autoputu “Vrčin”, koja će zameniti postojeću stanicu “Bubanj potok”, biti završeni u aprilu.

Mihajlović je, obilazeći radove zajedno sa v. d. direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom, istakla da je rok za završetak ovog posla 10. maj, ali da su izvođači potvrdili da će radovi biti privedeni kraju u aprilu.

Prema njenim rečima, nova naplatna stanica “Vrčin” imaće 23 trake i za približno 30 odsto veću propusnu moć u odnosu na “Bubanj potok”.

Drobnjak je naveo da bi naplatna rampa “Vrčin” trebalo da bude završena do 20. aprila, dodajući da je reč o projektu izmeštanja postojeće naplatne stanice zbog ukrštanja obilaznice oko Beograda sa autoputem Beograd–Niš.

On je rekao da je raspisan tender za uklanjanje “Bubanj potoka”, pri čemu će 21. aprila biti otvorene ponude, dok će izvođač biti izabran do 1. maja, a radovi će biti gotovi za najviše mesec i po dana.

Nova rampa “Vrčin” imaće ukupno 23 saobraćajne trake i 22 saobraćajna ostrva. Zona izlaza će imati 14 traka, a zona ulaza šest traka i tri reverzibilne trake.

Propusna moć naplatne stanice biće veća u odnosu na postojeću, koja ima 15 traka. Vrednost radova je 1,74 milijardi dinara bez PDV-a, a izvođači su preduzeća Štrabag, Vojvodinaput i PZP Zaječar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik