Otvorenje novog terminala zagrebačke zračne luke donosi i poskupljenje aerodromskih usluga

Bez autora
Dec 12 2016

Kad se u užujku iduće godine u promet pusti novi terminal zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman, putnici će skuplje plaćati aerodromske usluge. Koncesionari na Plesu, Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ), predvođeni francuskim tvrtkama Bouygues i Aerports de Paris, zatražili su i dobili odobrenje Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo (HACZ) za povećanje cijene putničkih pristojbi. One za međunarodne putnike bit će dva eura skuplje i iznositi 17 eura po putniku, a domaći će putnici, umjesto sedam, plaćati 7,5 eura. To je već drugo povećanje cijena putničkih taksi na zagrebačkom aerodromu otkako su ga krajem 2013. preuzeli Francuzi. Samo nekoliko mjeseci nakon preuzimanja povećali su putničke pristojbe za međunarodne putnike s 10 na 15 eura, a za domaće s četiri na sedam eura. Tad su povisili i naknadu za zaštitu zračnog prometa koja se također plaća po putniku – s tri na 6,5 eura. Sve te naknade plaćaju putnici kad kupuju zrakoplovne karte koje će stoga za letove prema Zagrebu i iz Zagreba nakon otvaranja novog terminala biti skuplje nego dosad.

Otvorenje novog terminala zagrebačke zračne luke donosi i poskupljenje aerodromskih uslugaKad se u užujku iduće godine u promet pusti novi terminal zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman, putnici će skuplje plaćati aerodromske usluge.

Koncesionari na Plesu, Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ), predvođeni francuskim tvrtkama Bouygues i Aerports de Paris, zatražili su i dobili odobrenje Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo (HACZ) za povećanje cijene putničkih pristojbi. One za međunarodne putnike bit će dva eura skuplje i iznositi 17 eura po putniku, a domaći će putnici, umjesto sedam, plaćati 7,5 eura.

To je već drugo povećanje cijena putničkih taksi na zagrebačkom aerodromu otkako su ga krajem 2013. preuzeli Francuzi. Samo nekoliko mjeseci nakon preuzimanja povećali su putničke pristojbe za međunarodne putnike s 10 na 15 eura, a za domaće s četiri na sedam eura. Tad su povisili i naknadu za zaštitu zračnog prometa koja se također plaća po putniku – s tri na 6,5 eura. Sve te naknade plaćaju putnici kad kupuju zrakoplovne karte koje će stoga za letove prema Zagrebu i iz Zagreba nakon otvaranja novog terminala biti skuplje nego dosad.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik